mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Torsdag!

Kategori: Allmänt

Algot verkar vara på bättringsvägen nu. Ingen feber och så har han fått mediciner. Troligtvis så har han förkylningsastma, men eftersom att både jag och Jonas har astma så kan det vara så att han också har fått det. Han ska behandlas ett par månader nu och sen får vi se vad läkarna säger. Algot vill helst inte låta mig ge han medicinen men förhoppningsvis kommer han snart på att det är nåt bra med den där otrevliga masken. 

Igår var vi till stan och gjorde bort lite ärenden till helgens sparkfest! Hittade en fleecejacka som Algot kan ha i bilen, den var på rea så jag gjorde ett riktigt fynd! Sen var vi på åhlens och där köpte iris ett par jättetuffa byxor till Algot :) 

Har väldigt mycket som ska göras idag. Svärfar har beställt en tårta dom han ska hämta ikväll och min lillebror fyllde år igår så vi ska fira han med en tårta imorgon så det ät nog bäst att sätta igång med nåt. Ska hinna städa också så jag skulle behöva lite fler timmar på detta dygn :) 









Fem dygn..

Kategori: Allmänt

Nu har Algot haft feber i fem dygn, så jag ringde till barnmottagningen och en läkare skulle ringa upp lite senare. Febern går ju ner med alvedon men sen kommer den tillbaks direkt :( men det jobbigaste är nog hans täta näsa.. 

Vi ska äta våfflor till lunch så det är bäst att sätta igång :) Algot vilar lite nu, han är så trött efter dom senaste nätterna. Hoppas läkaren ringer snart och hoppas han har någon lösning så att Algot slipper må dåligt.

Bakade chokladbollar igår, så nu har jag ännu mera kakor i frysen :) 


Måndag!

Kategori: Allmänt

Algot har fortfarande feber men den är lägre nu så nu tror och hoppas jag att sen är påväg bort så att våran lilla pojke får bli frisk! 

Idag har han varit på bra humör men trött och självklart har det blivit ett par bilder på sötnosen! Men dom första två är från igår :) 




Vill du smaka?




På den sista bilden tycker jag att han var väldigt lik sin morbror Peter :) 

Host host

Kategori: Allmänt

Har en liten kille som inte kan sova. Han vaknar hela tiden, hostar och är ledsen. Även jag är jättehemsk hosta så ingen av oss sover. Är lite rädd för att inte vakna i tid imorgon, så om farmor och farfar hinner läsa det här innan det är för sent så får ni gärna ringa hit och kolla om vi är vaken 09.30 ;)

Nu ska vi försöka sova igen :)
Godnatt 

Tuff natt..

Kategori: Allmänt

Algot har varit väldigt ledsen inatt och sov bara en och en halv timme i sträck i början. Klockan fem så hade han 39,8 i feber och var supertät i näsan så det var ju inte så konstigt att han var ledsen, det enda som hjälpte var att komma till mamma :) han somnade på min mage och la jag ner han för fort så blev han ledsen så då var det bara att börja om igen. Men han somnade om till sist och vaknade vid åtta igen. Sen somnade vi alla igen och vaknade när Urban och Moa ringde på dörren 10.30 :) provade febern på Algot och då hade han bara 37,2! Känns att man inte sovit så bra inatt, men jag får ta det lugnt innan det är daga att fara på jobbet. 

Algot har haft en lekkompis här nu, han är väldigt glad och busig :) 

Först fick han äta macka med lite smör på :)


Sen gick han och Moa till lekrummet :)





Hahaha!

Kategori: Allmänt

Haha så roligt! Kan ni gissa vem jag fick sms av imorse? Jo elgiganten.. Min major är färdig och finns där nu, så då kan kg hämta den ikväll! YES! Då kan jag få baka bullar innan jag fyller år :)

Algot har fortfarande feber och han är jättetrött idag, men så brukar det ju vara. Får bara hoppas att febern snart försvinner. Tycker så synd om lilleman <3

Passande att den här kom i brevlådan samma dag som min major är klar :) 


Vart är min major?

Kategori: Allmänt

Min kenwood kitchen major (min bästa vän i köket) hoppade ju ner i golvet typ 10/12 eller nåt sånt och då vi hade försäkring på den så lämnade jag in den och det skulle ta ca 2-3 veckor, men jag skulle inte räkna med att hinna få tillbaks den innan nyår. Nu har 24 dagar gått av januari och jag har inte hört ett pip. Man brukar kunna kolla på elgigantens hemsida och se vart sakerna håller hus, men när jag knappar in numret som jag har fått så står det inte mer än att jag har lämnat in min major och att den är påväg till verkstad. Så senare idag ska vi fara förbi och fråga dom vart den är :) 

Algot har feber :( han fick feber igår förmiddag och den vill inte riktigt försvinna, inte ens med alvedon. Det är första gången han har feber och jag hoppas att den försvinner snart. Nu ska jag vila lite, det gäller att passa på för Algot sover inte bra just nu. :( godnatt



9 månader!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit föräldrar till världens finaste och underbaraste pojke i hela 9 månader! Vi har fått vara med i hans utveckling och se hur han växer (och fort går det!) Han är oftast glad och lite busig :) ibland är han lite ledsen, men så är det ju med alla. Man kan inte vara på topp hela tiden! :) 

Våran solstråle, vårt allt!


Godnatt!

Kategori: Allmänt

Algot somnade lite senare idag men ändå tidigare än förut, så det går åt rätt håll iallafall. Tidigare ikväll så sänkte vi sängen och satte dit vyssan lull tassarna, eller ja.. Vi.. Jonas gjorde det och jag och Algot tittade på medans han gjorde det. Vi la Algot där till att börja med men han var väldigt rörlig och ville inte vara stilla för två sekunder så då tog vi upp han i sängen och lät han somna ordentligt där innan jag la ner han i hans säng :) han vaknade till lite och var orolig men somnade rätt fort när jag gungade sängen så nu sover han igen :) 

Nu tänkte även jag sova och hoppas att min hosta är borta när jag vaknar, haha! 

Förra veckan så köpte jag en ny telfon och den har lite bättre kamera än min gamla telefon så därför blir det lite fler bilder nu :) 

Bilder från idag :)






Han hade svårt att sitta still på den sista bilden, han var så glad och viftade med armarna och "sjöng" :) 

Haha!

Kategori: Allmänt

Algot pratade med farfar i högtalartelefonen tidigare idag och han såg så rolig ut så jag var tvungen att fota han :) 



Hemska hosta!

Kategori: Allmänt

Algot har slutar hosta, men det har inte jag. Min hosta är hemsk just nu, så därför väljer vi att stanna gemma idag. -28,7 är det dessutom ute.. Brrr.. 

Algot sov till 07.00 och nu har han ätit så vi får se om han somnar om igen eller om han vill göra morgon :)

Ikväll ska vi sätta fast vyssan lull tassar på Algots säng :) hoppas han gillar dom!


Algot var på rymmen när jag vaknade :) 


Natt nr 2

Kategori: Allmänt

Andra natten som Algot somnar tidigt. Ikväll somnade han ca 20.30, och om han håller ungefär samma tid som igår så kommer han att vakna där vid 5, då vill han äta och sen brukar han somna om :) 

Idag fick vi brevet med vad vi ska göra på sparkfesten här i byn (förrätt, varmrätt eller efterrätt) och jag tror att jag har bestämt mig för vad vi ska göra :)

Nu ska jag sova! 
Godnatt


Algots nya mockasiner.. Han såg ganska förvånad ut då jag tog på han dom :)


Borsta tänderna!

Kategori: Allmänt

Det ska börjas i tid :) Algot tyckte att morsan var dålig på att borsta tänderna, så han tog över och gjorde det själv :)







Ny pyjamas

Kategori: Allmänt

Algot har sin nya pyjamas på sig ikväll. Det blev en tvådelad pyjamas så att det blir lättare att byta blöja när han halvsover :) söt var den också!

Sötnosen!





Vilken buse!

Kategori: Allmänt

Algot är lite busig. Skulle ta kort på mig och han och då försökte han putta bort mig :) 




Kallt!

Kategori: Allmänt

Det är -22,5 här nu :) nu kan man säga att vintern är här! Jag är nog inte ensam om att ha längtat efter kylan och snön :) får bara hoppas att min bil inte ogillar kylan, jag ska nämligen jobba idag så jag behöver ta mig till och från stan. Ska iallafall fara hemifrån i god tid hade jag tänkt! 

Ska bli trevligt med lite jobb, men jag har fortfarande lite hosta som vägrar försvinna. Men det går inte göra så mycket åt den saken. 

Jag tror att Algot är trött idag, det var nog jobbigt att leka med kusinen igår. Just efter åtta vaknade han och ville ha flaskan, och under tiden han åt så blundade han och sen fortsatte han att sova :) sötnosen våran!






Smarrigt värre!

Kategori: Allmänt

Vi har haft Peter och Sarah på besök ikväll. Till middag åt vi köttfärslimpa och potatis och till efterrätt gjorde jag one bowl chocolate cupcakes med after eight fluff. After eight fluff är ruskigt gott! Det smakar typ flytande after eight :) det går göra fluff på vilken choklad som helst (förutom kexchoklad) :)



Så seg..

Kategori: Allmänt

Jag känner mig så seg idag. Jag har möjlighet att hinna hur mycket som helst men istället så är jag seg och trött så att allting tar extra mycket tid idag.. 

Lekrummet är iallafall fixat, och några andra rum :) undrar hur länge lekrummet får se ut så här? 



Egentid

Kategori: Allmänt

Algot och Jonas är ute på äventyr så då fick mamman i huset lite egentid. Så nu ska jag städa lite och sen ska jag bara njuta och ta det lugnt, sen kanske jag ska ta en liten promenad så att jag får lite friskluft. :) 

Igår när vi var i stan så skulle jag bara titta på telefoner så att jag kunde fundera lite innan jag skulle byta, men när vi var på affären så kändes det rätt självklart vilken telefon jag ville ha, så nu har jag en iPhone igen, en 5s :) känns väldigt bra än så länge och jag tycker att kameran är mycket bättre! 



Rumpan uppåt

Kategori: Allmänt

Algot har börjat ställa sig på alla fyra och sen lägger han ner armarna så att det bara är rumpan som pekar uppåt, det ser så sött ut när han gör så :) 



Detta är ett tidsinställt inlägg, för vi är troligtvis i stan just nu :) ha en bra fredag! 


Det är kul att bada!

Kategori: Allmänt

Vi har börjat försöka med vissa rutiner innan sängdags och en av dom är att Algot får bada och busa av sig lite innan han ska sova. Igår hade han jättekul i badet :) 






Testar något nytt :)

Kategori: Allmänt

Eller ja, för mig är det nytt.. Jag ska testa att lägga ut ett tidsinställt inlägg.. Det står att inlägget ska publiceras 19.31 så vi får se om det fungerar eller ej.
 
Idag har vi en kille som är på bra humör, han är väldigt busig och sprallig. 
 
 
 
 
 
 

Bildbomb!

Kategori: Allmänt

Dags för en liten bildbomb! Idag har jag nämligen fört över alla bilder som fanns på systemkameran, så nu har jag massor med färska bilder på datorn. Och när jag lix satt vid datorn så tänkte jag passa på att blogga lite :) Burkar alltid blogga från mobilen men ibland är det skönt att ha tangenter att trycka på!
 
Den här bilden är från julaftonsmorgon :) 
 
Sen så fick han sin morgonklapp
 
Han fick en bil som han kunde leka med under dagen 
 
Algot sprang omkring med sin gåstol i väntan på "tomten"
 
Vi hade lite svårt med att hitta en tomte så därför fick farfar ställa upp i år.  Nästa år ska vi ha en riktig tomte :)
 
Gissa vem som fick mest paket.. 
 
.....
 
Algot så klart!
 
Sen skulle allt öppnas och jag tror att Algot var lite mer intresserad av papperet och kartongerna än av leksakerna.. 
 
Han fick en jättefin jacka av farmor och farfar, en som han kan ha då han åker bil :)
 
På annandagen så träffade vi Jonas släkt och fikade och lekte julklappsleken..
 
Och sen var det dags för hockey och då fick Algot så klart sitta i farfars knä 
 
Nyårsafton spenderades hos Urban m familj. Algot var rätt avslappnad i Moas famn 
 
Jag och Algot kramades i väntan på tolvslaget
 
Och så var det dags för tolvslaget. Algot var glad även om han inte fick nån pommac
 
och så fick han en kram av pappa
 
Den här bilden är tagen några dagar efter nyårs. Algot övar på att sitta och det tar sig..
 
Här kommer det några bilder från när Algot åt gröt helt själv.
 
Sådärja! Nu var det slut bilder för den här gången. Hoppas att ni alla får en underbar torsdag! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Haha!

Kategori: Allmänt

Algot somnade ju som sagt igår vid 20.40 och sen sov han tills 07.30! Han vaknade och knorrade på sig där vid sju så då gick jag och gjorde flaskan och när jag kom tillbaks så sov han igen.. Och jag fick väcka han 07.30 så att han fick äta sin flaska :) bra natt! 

Algot kör omkring med gåstolen nu och det är verkligen full fart tills det tar stopp.. :)





Trött gosse!

Kategori: Allmänt

Algot har haft en period nu då han sovit mellan ca 13-15 (eller som idag 14.00-15.45) och sen har han varit vaken och sen har han somnat igen vid 18.30-19 och sovit ca 45 minuter och sen så har han varit jättepigg tills sent, men idag så fick han inte vila där vid 19, utan jag valde att busa med han och sen så fick han ett bad vid åtta, flaskan vad halv nio och sen somnade han :) så nu hoppas jag att han sover för natten så att han inte vaknar om en timme och tror att det är dags för bus :)




Haha!

Kategori: Allmänt

Det där med att vända på dygnet gick ju bra.. Eller? Har en liten kille som inte vill sova, han var så trätt där vid halvtio så han fick en flaska välling, men då blev det fart på han. Sprang fram och tillbaks i gåstolen och sa hela tiden mam mam mam mam mam mam mam och vissa andra ljud :) men han var inte still många sekunder.  Nu är han nog nära att somna men han kämpar emot så gott han kan :) 




Vila i massor

Kategori: Allmänt

Det är vad jag ska göra nu.. Hade egentligen jobb idag, och jag ville verkligen jobba men så kom febern igårkväll. Två timmar efter jag hade tagit Alvedon så hade febern ökat från 37,9-39,4 så då erkände jag mig besegrad. Har haft en jobbig natt med dålig sömn och riktigt konstiga drömmar och febern har pendlat ordentligt under natten. Klockan nio imorse hade jag 39,1 så då kände jag att det var tur att jag inte hade farit på jobbet :) har fortfarande feber och är helt slut så nu ska jag VILA! Algot och Jonas for till Jonas föräldrar så jag har några timmar nu då jag kan ta det jättelugnt och bara vila :) 


Sötnosen har hittat granen, vilken tur att den snart är nere i källaren igen :) 3 månader och 12 dagar kvar tills Algot fyller 1 år! Då blir det kalas :) tiden springer iväg.. 


Operation vända på dygnet

Kategori: Allmänt

Algot har somnat tidigare förra kvällar nu, kan ju bero på förkylningen han har. Men iallafall så var han inte lika trött imorse när han vaknade vid åtta och ville äta, så då steg vi upp. Måste försöka få han att bli kvällstrött istället för morgontrött :) På en dryg timme har vi hunnit städa bort julen i tre rum och övat på att krypa.. När han inte tog sig rakt fram så styrde han åt sidan :) 







Han kryper inte, men han lyckas flytta sig frammåt ändå på nåt sätt :) 

Godnatt

Kategori: Allmänt

Hade en gräddfil som hade bäst-före-datum idag/igår, så jag slängde ihop en kanelbullesockerkaka för i den ska det vara en 3:a gräddfil :) när den var färdig så sorterade jag lite i Algots lekhörna, han har redan massor med leksaker och grejer att pyssla med, men just nu är hans favoritleksak en fantaflaska med ris i :)


Fick reklam från burträsk badhus idag och dom har ju massa roliga träningspass som jag vill testa, inte bara vattengympa.. Jag är riktigt peppad på att få komma igång och så fort förkylningen gått över så ska jag testa ett pass eller två :) Nu ska jag sluta vara lat, nu ska fläsket bort!

Godnatt

Beräknad kötid 38 minuter..

Kategori: Allmänt

Japp, sitter än en gång i telefonkön till försäkringskassan.. Men men, nu har jag "bara" plats 75 i kön så det rör på sig :) 

Jag är verkligen inget datasnille och det märks.. Kan inte ens installera ett program till datorn utan att det blir nåt fel! Men jag tror att jag lyckades till slut. 

Sitta still i stolen? Nej det är inget för mig.. /Algot 


Finast killen ❤

Kategori: Allmänt

Han är så fin våran sötnos! Algot hostar även idag och han är tät i luftrören, men jag tror faktiskt att hostmedicinen hjälper lite, men det är inte lätt att få i han den för den smakar nog inte så gott. Fick lura i han den idag. 

Allt ska in i munnen och smakas på :)



Kan inte somna..

Kategori: Allmänt

Nu har hostan hittat till mig också.. Algot fick hostmedicin idag så förhoppningsvis ska hans hosta försvinna snart, eller åtminstone bli bättre så att han kan sova ordentligt. 

Vi var en trött familj idag.. Efter middagen så somnade vi alla tre :) är jättetrött men så fort jag lägger ner huvudet så kommer hostan :(  

Jag har kollat lite på vad jag önskar mig i födelsedagspresent, jag fyller år om liten mindre än en månad. Så då blir det massvis med fika, jag fyller ju "bara" 28, men det är värt att fira ändå :) jag längtar tills jag fyller 30, då ska jag ha 30 sorters kakor! 

Just nu finns det 3 saker jag önskar mig i present men mest av allt så önskar jag mig ett halsband med Algots namn på, typ ett sånt här. 

Och sen så har jag länge velat ha bakboken "sockerchock" av Christina Gyllner, hon vann tävlingen "hela Sverige bakar" 2012. 

Och den tredje saken jag önskar mig är ett presentkort på vattengympan på badhuset :) vill ju komma igång med lite träning och då är vattengympa ett bra alternativ! 

Nu ska jag sova! Är så trött att ögonen åker igen, får försök kämpa emot hostan så att jag hinner somna.. Verkar vara nån slags turboförkylning jag har åkt på, får bara hoppas att den går över lika snabbt som den kom.. Vill ju kunna jobba i helgen :) 

Godnatt 

Charmtroll!

Kategori: Allmänt

En bild säger mer än 1000 ord!



Gott med gröt

Kategori: Allmänt

Algot har ätit gröt helt själv ikväll :) han åt både med och utan sked, men det blev en del lek också :D








Ska försöka vända på dygnet nu, Algot har alltid varit kvällspigg (som mamman) men nu ska vi göra ett försök till att stiga upp på morgonen istället :) Algot somnade nu och vi får ju se om han gjorde natt nu eller om han vaknar om nån timme och är pigg, så blev det ju går.. Men han har inte sovit lika mycket Idag som igår :) 

Ha en trevlig kväll!

Hur svårt ska det vara?

Kategori: Allmänt

Jag började rätt tidigt imorse med att försöka få tag på försäkringskassan och när jag kom fram så sa dom att det var överbelastat och att jag skulle försöka igen senare, så det gjorde jag och fick samma svar igen.. Tror att jag fick svar efter 15 gången jag ringde dit, eller ja.. med svar menar jag att jag fick en plats i telefonkön (plats 400 för att vara exakt) så nu väntar jag på att dom ska ringa upp mig istället..

Imorgon kommer barnläkaren att ringa mig, för nu är det snart dags att prova ge mat med mjölk i till Algot, han har snart varit mjölkfri i 5 månader. Ska bli spännande att få höra hur det går till, hur ska vi göra för att testa och hur märker vi om han tål lite eller om han inte tål mjölk överhuvudtaget? När jag ammade han så tålde han att jag åt mjölk (märkte ingen skillnad om jag var mjölkfri eller ej) men när vi gav han mjölkbaserad ersättning så kräktes han i mer än 1 dygn.. ja, som sagt, det ska bli spännande att få veta hur vi ska gå till väga :)

På tal om att väga.. Nu är jag peppad för att få bort dom sista kilona från graviditeten! Jag är väldigt peppad och vill börja nu, men vi har pratat om att eventuellt ha en tävling oss syskon emellan (och respektive), men om man inte vill vara med så behöver man inte.. men jag tror att det skulle ge mig lite extra motivation om vi är flera om det :) Vill kunna ha mina gamla kläder igen, och jag vill kunna köpa nya kläder som jag känner mig bekväm och snygg i :)

Nä, nu ska jag hänga lite tvätt och sen så ska jag fortsätta vänta på att fk ringer :)

Lägger upp en bild från när Algot var riktigt liten, våran lilla sötnos som snart blir 9 månader! Det här är första bilden som jag tog med min telefon :) Tänk vad tiden springer iväg..


Tisdag

Kategori: Allmänt

Jonas for på jobbet tidigt imorse och jag hade inte hunnit somna innan han for, eller jag kunde inte somna. Så fort jag lyckades slappna av och höll på att somna så hostade Algot eller så vände han sig på mage och blev sur :) 

Jag har ringt vårdcentralen nu och dom skulle ringa upp vid nio och får vi inte en tid direkt så kommer jag nog att försöka sova lite efter dom har ringt. Nu när Jonas har varit ledig så har jag varit lat med tvätten, tvätthögen har fått växa fritt men nu ska den bort! Började med att starta en tvätt just före tre inatt, kom fram till att jag inte skulle hinna somna på 20 minuter (hade ställt larm för att hjälpa Jonas att vakna) så då gick jag ner till tvätten och startade en maskin :) 


Hihi :) Skulle ta en bild nu och precis när jag skulle ta bilden så gäspade han :) sötnosen våran <3


Aj aj aj..

Kategori: Allmänt

Algot älskar att slita i mitt hår och en av gångerna han fick tag i det idag så lyckades han slita bort massor.. Han hade säkert 15-20 hårstrån i sin lilla näve och sen så skrattade han.. 

Han har varit väldigt trött idag pch ikväll så somnade ca 19.30 och sov till 20.55 och sen har han varit vaken tills för nån minut sen.. Hoppas han sover några timmar nu iallafall, men stackaren har fått sån hemsk hosta så ibland så hostar han tills han nästan kräks :/ och då vaknar han så klart. 

Nu ska jag också försöka sova, har massvis med telefonsamtal att ringa imorgon så jag måste ta mig upp tidigt :)

Godnatt





Gott nytt år!

Kategori: Allmänt

Ikväll har vi varit hos några grannar och ätit tacos! Sen så spelade vi ett riktigt roligt spel och sen åt vi efterrätt :) sen spelade vi lite mer och helt plötsligt var klockan tolv. Algot höll sig vaken och det är han fortfarande, men snart tror jag att han somnar för inatt. Han kom in i andra andningen i just när vi skulle hem, så nu försöker vi få han att bli trött. Eller ja trött är han, men tjurskallig är han också :) 

Vi firar in det nya året med en tand :) Algots första tand är väldigt nära nu, man kan se och känna den så snart är den helt uppe! 

Imorgon (eller idag) så kommer nog min moster förbi här för att hälsa på en snabbis så förhoppningsvis hinner jag baka banankaka innan hon kommer :)

Nu ska vi försöka sova! Godnatt på er alla och GOTT NYTT ÅR!