mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Valborgs!

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Algot varit till stan. Först var vi på stan och kollade lite, fyndade en vår/sommarjacka till Algot och sen for vi på kalas och grattade Hugo som fyller 1 år idag :) 

Nu blir det snart majbrasa och sen är det godnatt. Ska upp 03.00..

Idag så kom det in lite sommarnyheter på H&Ms hemsida och det var mycket snygga plagg som jag skulle vilja köpa till lillprinsen :)

Algot hittade en traktor på Hugos kalas :)

Nyheter från H&M :)







Tröttare än tröttast!

Kategori: Allmänt

Kom nyss hem från jobbet, tog ett tag att köra hem idag för jag var så trött :/ men det gick bra iallafall. Nu ska jag hänga lite tvätt och sen ska jag sova! 09.00 ska vi vara på förskolan, då är det dags för lite mer inskolning. 

Imorse vaknade jag där vid sju av att det lät som om sopbilen var på våran gård, och så var det. Tänkte att det var smart gjort av Jonas att ställa ut den en dag tidigare nu då det är kort vecka. Ringde Jonas men han hade inte alls ställt ut tunnan, men då jag kollade ut så såg jag att båda tunnorna stod bredvid varandra så han som körde sopbilen hade alltså gått till bron och hämtat våran tunna! Dagens applåd! Måste nog baka nåt gott tills nästa gång det är dags att tömma tunnan :)

Algots glädjeskrik i morse berodde på att han hade fått tag på nåt kul att leka med..


Sen skulle några av hans presenter provsmakas :)



Jag erkänner!

Kategori: Allmänt

Det kanske inte var så himla smart att ha kalas på en söndag då man har jobbarhelg.. Trött och slut och då har jag inte hunnit förbereda ens hälften av det jag borde ha hunnit. Men nu ska vi iallafall sova så att vi tar oss upp imorgonbitti :) godnatt




1 år och 1 dag

Kategori: Allmänt

Algot hade besök av mormor, farmor och farfar igår och han fick gofika och fina presenter! 








Sen var han helt slut :)

Just precis nu..

Kategori: Allmänt

..så är det ett år sedan vi blev en familj på tre personer. Den 23/4-2013 kl 17.59 så föddes världens finaste charmtroll. Ett år har gått så otroligt fort och Algot har växt så det knakat och han utvecklas för varje dag som går. Det är så underbart att vi får vara med om hans utveckling. Vi får vara hans föräldrar och det är den största gåvan som finns.
 
 
Här kommer det lite bilder från året som har gått. Det är en bild från varje månad :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Grattis på födelsedagen!

Kategori: Allmänt

Idag fyller Algot 1 år! Grattis på födelsedagen älskade busfrö <3



Sötnosen!

Kategori: Allmänt

I morse så hade jag problem. Algot ville inte flytta på sig. :)


Sen for vi till stan och Algot fick en fin mössa :)





Spännande dag!

Kategori: Allmänt

Idag började vi dagen med ett besök på Leos lekland med Algots farmor och farfar. Efter det så handlade vi på Coop och sen såg vi hockey i burs, men efter två perioder for vi hem. Vi kom hem några minuter innan matchen var slut så Algot fick se AIK vinna guld :)








Dagen har varit så full att roliga saker så när det var dags för att sova så var det någon som inte var trött.. 


Ingen benvärk inatt

Kategori: Allmänt

Men det kan bero på att han inte hade någon gåstol igår.. Den var i tvätten efter en liten olycka.. :) men nu är den ren och torr så nu är det full rulle igen! 

Jag ska jobba 13-19 idag igen men imorgon är jag ledig igen och då ska vi på Leos :)






Så sant!

Kategori: Allmänt

Barn gör inte som de vuxna säger, barn gör som de vuxna gör.. 

Pappa läser tidning. Algot läser tidning :)






Godmorgon långfredag!

Kategori: Allmänt

Idag så jobbar jag 12.50-18.50 och sen är jag ledig lördag men har samma pass söndag. Igår så var vi till stan och handlade och efter det så skulle vi lämna kalasinbjudan hos några i burträsk, men vi blev kvar där ett par timmar :) 

Algot har haft en orolig natt och vid 07.30 så gav jag upp och gick till köket. Då somnade Algot om och sov lite drygt en timme till (och den timmen sov han gott och inte alls oroligt). 

Det blev middag på krysset igår :)


Algots första slagsmål..

Kategori: Allmänt

Imorse hade Algot slagsmål med sängbordet.. Gissa vem som förlorade..


Solen på besök

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit i stan med farmor och farfar, vi gjorde ett besök på hm och sen for vi och åt och handlade på solbacken . Det är bara en vecka kvar tills Algot fyller år! Det här året har gått sjukt fort.. 

Efter middagen så for Jonas till Urban och jag och Algot gick till grannarna, Ebbe och Algot kommer bra överens :)






Älskade busfrö!

Kategori: Allmänt

Algot blir typ busigare och busigare för varje dag som går. Det är full rulle från morgon till kväll och dom (nästan) två timmarna han sover på dagen går superfort :) men det är rätt mysigt med ett litet busfrö, men ibland blir det jobbigt.. :)







Nu blir det godnatt, jag och Algot ska till stan imorgon :) 

Hockeyfinal

Kategori: Allmänt

Såg den här bilden på Facebook idag. Det är Ica Kåge som har lagt ut den :) 
Tyckte den var klockren!


Glad pojke!

Kategori: Allmänt

Nu har jag helg, jobbar nästa pass på fredag :) nu har jag äntligen fått mitt schema så nu vet jag hur jag jobbar! 

Tog några bilder igår som jag tänkte lägga ut idag. 






Äntligen måndag!

Kategori: Allmänt

Jag har jobbat hela helgen och har ett pass ikväll innan det är dags för några dagars ledighet :) igår blev det sent, jag somnade inte förrän vid ett och så vaknade jag nån gång före tre av att Algot hade bajsat och tryckt upp rumpan mot mitt ansikte, så det var bara att stiga upp och byta blöja :) 07.40 sa Algot ta det var morgon, han satte sig upp i sängen och sa "hooo" :) 

Men det positiva med att vakna tidigt är att man hinner mer :)



Godmorgon

Kategori: Allmänt

07.54 bestämde Algot att det var morgon. Nu äter vi frukost alla tre :)






Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu har jag jobbat mitt första pass på schemat :) känner mig helt slut i både kropp och knopp så nu tänkte jag försöka sova lite. Imorgon börjar jag jobba 12.50 så jag hinner krama mina pojkar. Jonas och Algot sov gott när jag kom hem, så nu ska jag försöka göra likadant.. Det är bara så svårt att slita blicken från världens finaste pojke <3



Fullt upp

Kategori: Allmänt

Måndag, tisdag och onsdag var jag på busstationen 8-17 och igår var jag ledig, men då for vi till Norsjö med en bilbarnstol som skulle levereras till Göteborg. Kom hem vid 23 igår och Algot vaknade vid 8 imorse (vi steg upp då iallafall) och sen har det varit fullt upp. Börjar jobba 14.40 idag och slutar 23.15 och sen är det jobb imorgon, söndag och måndag och sen kanske jag ska vara lite ledig ett par dagar :) det är mindre än 2 veckor kvar tills Algot blir ett helt år.. Shit så fort tiden går! 

Ja förresten, igår när vi var i Norsjö så passade vi på att hälsa på hos Maire. Hon var så glad över att få träffa oss en liten stund :) 


Efter vi hade varit där så for vi till finnäs och Alva fick tag i min telefon.. Haha!







Godnatt!

Kategori: Allmänt

Vi har nyss kommit hem, Algot sov i bilen hela vägen hem och sen vaknade han till lite medans han fick en ny blöja, sen somnade han igen när han fick sin flaska :) jag ska också försöka sova, ska  börja jobba 12.50 och sen så jobbar jag rätt mycket nu i veckan så det gäller att vila när man kan :) 

Har lite fler bilder från dagens bus, men hade så dåligt internet i finnäs så därför blev det bara en bild sist :)







Busfrö..

Kategori: Allmänt

Algot fick prova kusinens gåbil idag och han började med att backa bakåt så långt det gick och sen la han upp fötterna och gjorde glödjeskrik :)



Nya bilder

Kategori: Allmänt

Har fört över lite nya bilder från kameran till datorn så därför tänkte jag lägga ut lite nya bilder. :) Snart är det dags för Algot att sova så då tänkte vi gå ut i det fina vädret.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Bamse

Kategori: Allmänt

Haha, inget får störa när han tittar på bamse. Försöker mamman ta kort så flyttar han på huvudet så att han ser vad som händer :) han älskar bamse!


Nyheter

Kategori: Allmänt

H&M har släppt lite våriga nyheter och jag hittade några favoriter som skulle passa bra på våran fina kille <3










Haha, som ni märker så hoppas jag på att det blir en varm sommar :)

Benvärk

Kategori: Allmänt

Det har inte blivit mycket sömn inatt. Från klockan tre så har Algot vaknat flera gånger i timmen och skrikit riktiga panikskrik, så då fick mamman massera benen och försöka få han att slappna av igen. Men inatt var det första gången som benmassage och alvedon inte fungerade :/ väntar på att BVC ska ringa upp så får vi se vad dom säger.. 

Bilder från igår :)



Framtida hockeyproffs?

Kategori: Allmänt

Eller vad tror du farfar?






Dagisplats..

Kategori: Allmänt

Idag ringde dom från dagiset fär Algot ska börja i slutet av denna månad. Den 22/4 så börjar inskolningen :) det känns både vemodigt och bra! Dagarna bara springer iväg och nu förstår jag varför alla sa "njut medans han är liten", ja det tycker jag ju ioförsig att vi har gjort, men ändå.. Han växer så fort och har verkligen en egen vilja! :) våran lilla älskling!


Kyckling, pasta och broccoli fick bli dagens middag :)




Sen blev det ett bad och sen fick han en flaska som han åt själv i sin egen säng och sen somnade han helt av sig själv (det har han inte gjort sen han var 4 månader) :) stora fina killen!

Gubbkeps :)

Kategori: Allmänt

Förra sommaren så köpte Algots farmor och farfar en gubbkeps till han, men den var för stor. Idag provade vi den och han kunde ha den! 




Så här ser uv-tröjan ut :) 


Förberedelser

Kategori: Allmänt

Helgen bara flög iväg och helt plötligt var det måndag igen. Idag har vi varit till stan en sväng och där träffade vi farfar :) farfar shoppade en snygg tröja till Algot :) och tre basplagg som passar bra nu i vår! Vann en auktion på tradera igår, en uv-tröja med bamse på, som Algot ska ha i sommar så nu är det klart iallafall. Nu fattas det bara ett par badbrallor som han kan ha i badhuset :) 

Algot har börjat trivas med att sitta på golvet och gräva i leklådan nu. Han kan sitta hur länge som helst och pilla på allt, och sen när han somnat så får mamman städa! :) har bakat mjölkfria drömmar ikväll och slagit in Algots första födelsedagspresent! Han fyller ju inte förrän i slutet av månaden men jag vill förbereda så mycket som möjligt innan det är dags för inskolning på dagis och sånt, för då lär vi ha fullt upp :) 




Han fick en macka hos farmor och farfar igår :)