mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Jätteglad pojke!

Kategori: Allmänt

Ja jag vet att man inte ska klaga på att man har en glad bebis, eller bebis och bebis.. Han är ju ingen bebis längre :) iallafall så är han jättebusig och jätteglad NU, klockan är snart 01.00 och han visar inga tecken på trötthet.. Han sov lite i bilen hem men sen så har han busat på hela tiden, så han borde vara jättetrött! Han snurrar runt i sin säng och  tjuter av glädje och så leker han och tycker att det är jättekul. 

Nu ska vi försöka sova alla tre, vi får säga som vi brukar :) "Algot, ska vi tävla om vem som somnar först" och då brukar han somna först, men det funkar bara om alla ligger och försöker sova :) 



Trött.nu

Kategori: Allmänt

Algot har haft en jobbig natt inatt. Han somnade just efter tolv och sen så vaknade han vid tre och efter det vaknade han massor med gånger och var jätteledsen. Han var så tät i näsan så han kunde inte somna om. Han fick lite näsdroppar med koksalt och då blev det lite bättre så han fick sova några timmar :) sen vaknade han vid nio och åt och sen somnade han om till klockan 11.30 :) 

Jag har ont i hela kroppen och det känns som om någon kört över mig inatt, men med kaffe och Alvedon ska nog den här dagen gå bra också. Jag börjar jobba 17.04 och det ser jag fram emot! Jobbar idag och imorgon och sen får jag vara ledig igen :) 




Övertrött liten pojke..

Kategori: Allmänt

Algot har bara sovit korta stunder idag och han var så trött ikväll så ögonen nästan gick i kors. Hade hoppats att han skulle få en bra natt, men han somnade ca 22.30 och i två timmar har han sovit oroligt och vaknat jätteledsen. Tycker inte om när det blir så och jag glömde fråga om det sist jag var på BVC. 

Algot har haft en underbar första julafton! Han fick många paket och älskade pappret och kartongerna :) 

Nu ska vi försöka sova och jag har slut batteri i min telefon så jag kan inte skriva mer. 

Ha en fortsatt trevlig jul!




Mycket som ska göras..

Kategori: Allmänt

Jag tror att Algot känner på sig att jag har mycket som måste göras, för just nu får jag inte släppa han med blicken utan att han blir ledsen/arg så istället för att fixa med mat och sånt så ligger vi i sängen och tittar på Sammys äventyr, en barnfilm om sköldpaddor :) men så länge Algot är nöjd så är jag nöjd! Våran fina gosse! 

Han fick en bil i sin morgonklapp :) men tror att han gillade papperet mest! 



Julafton är äntligen här!

Kategori: Allmänt

Jag har längtat efter julafton hur länge som helst känns det som! Julen är i vanliga fall väldigt mysig, men i år är det Algots första jul och våran första jul som föräldrar <3 

Jag vaknade just före 8 och gjorde Algots flaska och sen tyckte jag att det var onödigt att lägga sig igen så jag håller på för fullt! Tänkte göra ägghalvorna och lite annat innan Algot och Jonas vaknar.. 


Vi vill önska er alla en riktigt GOD JUL 


Första mötet med tomten!

Kategori: Allmänt

Idag så har Algot träffat tomten för frästa gången. Han sa inte ett ord och var väldigt duktig! Alva blev jätteledsen och ville inte komma nära tomten. Algot fick öppna två klappar och den ena öppnade han helt själv utan problem :) men den andra fick mamma hjälpa han med.




Godnatt!

Kategori: Allmänt

Idag gjorde jag ca 80 köttbullar till julafton och imorgon så ska det övriga inhandlas :) tror inte att vi kommer att vara ensam på stan, haha!

Idag har vi mest umgåtts hela familjen och Algot har varit på strålande humör! Nu ligger han i sin säng och SNARKAR! Första gången jag hör att han snarkar på riktigt, förut har det varit för att han varit lite tät men nu är det vanliga snarkningar och det låter så sött!

Algots lekhörna :)
Gissar att högen med leksaker kommer växa ganska ordentligt på tisdag. Vi har köpt en del leksaker men även lite bra-att-ha-saker :) men jag gissar på att Algot kommer vara mest intresserad av papperet!

Nu blir det godnatt här!


Två dagar kvar!

Kategori: Allmänt

Om bada två dagar så är det julafton :) idag ska jag rulla köttbullar, slå in några klappar och skriva inköpslista. Imorgon ska vi fara till stan och handla mat och den sista klappen :) julgranen är klädd och klar och jag känner mig faktiskt inte så stressad inför jul. Imorgon efter vi handlat så ska vi fara till Norsjö och fira lilla jul med mina syskon :) sen på julafton så kommer min mamma och Jonas föräldrar hit! Ska bli så kul med Algots första jul!

Nu ska jag sätta igång! Ha en trevlig fjärde advent :) 




Ny mössa!

Kategori: Allmänt

Algots nya mössa kom idag :) så söt! 




Sen så har Algot hälsat på farfar på jobbet. Det tyckte han var jättespännande och nu sover han gott! :) 

Ha en bra fredag!

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Algot somnade 22.20 ikväll och efter det har han vaknat till ett par gånger och varit orolig, men jag hoppas han får sova ostört resten av natten. 

Idag har vi varit på BVC, det var dags för Algots 8 månaderskontroll och det gick hur bra som helst! Han väger 8750 gram och är 73 cm lång :) våran stora kille <3

Jonas är påväg hem nu och nu har han många lediga dagar att se fram emot! 13 dagar får vi vara tillsammans hela familjen :) egentligen hade vi planerat in ett biobesök imorgonkväll, men då vi såg att filmen inte började förrän 21.10 så kändes det jobbigt. Då väntar vi hellre en vecka tills det kommit ut en film som vi verkligen vill se (och som går lite tidigare på kvällen :) 

Den här vill vi se :)




Algot pratade med farmor i telefon :)





Julkort

Kategori: Allmänt

Algot fick ett julkort av farmor och farfar idag och det skulle han läsa.. Noga! 




Knasigt?

Kategori: Allmänt

Jag skrev ett inlägg för några dagar sedan, men det försvann. Det var nog som vanligt inte så mycket text, men en hel del bilder :) får ta och visa dom nu istället :) 















Vart är Algot? :)

Kategori: Allmänt




Våran sötnos <3

Haha!

Kategori: Allmänt

Jag frågade Algot om han hade roligt med farmor och farfar igår :) då gjorde han så här.






Sömn?

Kategori: Allmänt

Vad är det för nåt? Inatt blev det inte många timmar sömn iallafall och nu är det lika bra att stiga upp, för annars blir jag bara tröttare om jag sover nån timme till :) 

Igår var vi på verandan och åt julbord, det var jättegott! Och efterrätterna var lätt kvällens höjdpunkt, jag kan inte komma ihåg sist jag var så mätt :D det fanns 6 olika efterrätter och jag var ju tvungen att testa allt :) när vi kom hem så möttes vi av en vaken kille som inte alls ville sova, men han fick lite mat och han var verkligen trött men kämpade emot, ca 00.55 så somnade han men vaknade igen flera gånger per timme tills klockan var ca 03.00. Sen vaknade han just före 8 och var hungrig igen, och efter flaskan så somnade han :) nu ska jag passa på att baka bullar medans mina killar sover :) 


Lägger in en bild från förra veckan :) han är så fin, våran lilla pepparkaksgubbe <3

Helgen är här!

Kategori: Allmänt

Det är skönt med helg, för då får vi vara tillsammans hela familjen hela dagarna :) men ikväll ska Algot få vara hos farmor och farfar en stund, för vi ska på julbord med Jonas jobb :) 

I torsdag så var jag i stan och på lindex hade dom 20% på hela köpet (bara i torsdags tyvärr) och jag ångrar verkligen att jag inte köpte den där onepiecen till algot. Jag har kollat på den i flera månader men det har aldrig blivit av och nu finns det bara en kvar i storlek 80.. Varför köpte jag den inte? Jajaja, det är lätt att vara efterklok :)


Visst är den fin? :) 

Men finast av allt är ju våran lilla kille, som inte är så liten längre. Vart tar tiden vägen? Längtar tills nästa besök på BVC, ska bli kul att se hur stor han har blivit :) 





Haha, höll på att skriva godnatt eftersom att jag alltid brukar blogga på kvällen då jag ska sova! 

Ha en trevlig lördag allesammans!

Tisdag

Kategori: Allmänt

Det blev en bra natt inatt :) han sov över förväntan! Idag så har vi varit en sväng till farmor och sen så for vi till burträsk och handlade lite :) 

Algot skulle prata med farfar i telefon, han sa inte så mycket, men han lyssnade Och höll i telefonen helt själv :) 

Nu ska jag fixa lite i köket :) gokväll



Ojsan hoppsan!

Kategori: Allmänt

Algot somnade ca 20.45 och vaknade vid 22.30, då åt han en flaska ersättning och sen somnade han igen och sover fortfarande.. Men det lär ju bli en lite tidigare morgon än vad det brukar bli, men det är ju bra så länge han får sova sina timmar :) 

Nu ska jag göra en flaska redo för morgonen och sen ska även jag sova :) 


Har tyvärr inte tagit nån mer bild sen sist jag bloggade så jag lägger ut en bild från igår istället :)


Det är nåt med måndagar..

Kategori: Allmänt

Idag är det måndag igen och denna veckan har Jonas eftermiddag. Dom senaste veckorna som Jonas har haft em så har vi märkt att Algot är ledsen och orolig och han sover dåligt under dagen, men det är bara på måndagarna (peppar peppar..). Så vi får se hur resten av kvällen blir :) 

Idag när han sov typ 7 minuter så hade jag lagt Algot på rygg och bredvid han så hade jag lagt Alfons (även han på rygg), efter nån minut så kom jag in och då låg båda på mage :) 






Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Jag har varit vaken sen just före sju :) idag ska vi till stan och umgås lite med Mathilda och Daniel (och trängas med alla andra människor). Haha, snart måste jag väcka Algot för att hinna göra han klar innan vi ska fara :) trött kille, men det är ju jobbigt att fira yngsta kusinen som fyller år.. Vi var i Norsjö igår och firade Alva som fyller 1 år imorgon :)
Vart tar tiden vägen?! :) snart är det april.