mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Mamma var för långsam..

Kategori: Allmänt

..så jag tog saken i egna händer..





Sen fick jag ett bad. Det tyckte jag var roligt!

Kramar från Algot 

Strömavbrott

Kategori: Allmänt

Inatt så blev det strömavbrott, kommer inte ihåg vilken tid det började men 05.30 så ville Algot äta frukost. Eftersom att vi inte hade nån ström så fick han helt enkelt äta en burk med fruktpure :) han tyckte nog inte att det var så dumt med strömavbrott, men han gillade inte att det var så mörkt, men det löste vi :) byta bölja med pannlampa funkar fint! 

När Jonas kom hem så var hela sängen upptagen :)


Trött gosse

Kategori: Allmänt

Algot har somnat nu. Han var helt slut så då gav jag han en flaska med välling och då somnade han på en gång. Algots gröt är slut hos leverantören och vi har haft samma gröt hela tiden, vi har inte testa nåt annat märke för att han gillade sin gröt så mycket. Har kollat på Ica maxi och Coop i stan och en kollega har kollat på Ica kvantum men det är slut där också :( måste kolla alla affärer jag kan hitta i Luleå på fredag, för nu har vi bara två portioner kvar. 

Nu ska jag försöka plocka bort lite efter kvällens matlagning och sen kanske det blir en tidig kväll för mig :) 

Godnatt

Beställde den här för våra blöjpoäng hos libero, den skulle komma inom 3 veckor. Algot kan ju inte leka med den än, men det är bra att ha när han blir större :)





Förkyld igen :(

Kategori: Allmänt

Algot är jättetät i näsan och så har han hostan från h-vetet.. Hoppas att den här förkylningen inte håller i sig lika länge som den förra och hoppas att han slipper feber. Just nu sitter vi och tittar på bamse, Algot är mycket nöjd över filmvalet :)

Jag har gjort matlådor med köttfärsbiffar och mos eller makaroner och dom ska ner i frysen! Sen ska jag nog göra några fler matlådor så att det finns :) men får se om det blir fler ikväll eller om jag sparar lite tills imorgon :) 

Nu ska jag byta på lilleman och sen ska han få sig ett bad! Han älskar att bada och plaska. Jag har bestämt att fara med Algot till badhuset när han blivit frisk, tror han skulle gilla det :) 

Ska jag ta det här som en pik att han vill ut?


Algot och farfar läser en bok :)


Bravo!

Kategori: Allmänt

La mig i sängen före 23, men då fick jag massa idéer i huvudet och så började jag tänka "ska bara" och så började jag plocka bort lite i köket. Så nu har jag gjort matlista, startat en tvätt, plockat ihop Algots leksaker (det börjar bli en del), och så har det blivit lite annat också :) matlistan ligger på bordet och väntar på att Jonas ska komma hem. :)

Haha, på tal om leksaker.. Algot fick en ny leksak idag när Vi var på Konsum :) han gillar den..

Algot åt päron hos farmor och farfar :)


Igår testade han en ny hatt :) och fick smör på huvudet på köpet! 


Nu ska jag sova. Godnatt


Blev lite förvånad idag..

Kategori: Allmänt

Vi var förbi hos farmor och farfar idag och då tänkte vi visa Algots senaste tänder (han fick två uppe för typ två veckor sen) och när han ligger ner och flinade så såg vi ju att han hade FYRA tänder där uppe, så nu under veckan har det kommit två tänder.. Inte konstigt att han har varit på lite halvtaskigt humör några dagar under veckan :) 

Nu ska vi se klart filmen och sen  blir det godnatt!


Fredag :)

Kategori: Allmänt

Nu har både jag och Algot ätit frukost så nu ska vi göra oss klar. 11.15 ska vi vara hos läkaren i stan, han ska kolla hur Algot har det i luftröret osv.
I helgen är det marknad i burträsk så imorgon ska vi dit och kolla en sväng :) jag har två kortare arbetspass den här helgen :) och så har jag ett långt pass nästa vecka! Det är faktiskt riktigt roligt att jobba :) 

Nu ska vi sätta fart så att vi är färdiga i tid :) ha en bra fredag!




Nya kläder

Kategori: Allmänt

Jag beställde kläder från en sida jag hittade på Facebook. Det är en tjej som har startat ett företag och säljer kläder som hon själv syr upp efter beställning. Jag beställde en tröja och en mössa med Algots namn på, fick det idag och jag tycker att kläderna var jättefina! Mössan var nästan liten, men vi får passa på att använda den nu :) tröjan köpte jag i storlek 86 så att han ska kunna ha den senare i vår :) 







Hejja hejja!

Kategori: Allmänt

Jag och Algot försökte hejja fram dom alpina damerna, men det blev ingen svensk medalj, men Algot hade kul ändå! :) 




Tisdag!

Kategori: Allmänt

Algot vaknade vid sju och var väldigt pigg, så jag kramade han och sen somnade vi om och sov till halv nio :) 

Igår så åt Algot vanlig mat, den var inte mosad utan han fick i bitar, han har ju 4 tänder nu :) två bildbevis från då han åt själv. 




Trött pojke och trött mamma

Kategori: Allmänt

Men ikväll SKA jag göra en tidig kväll. Det blev så att jag ska jobba dag istället för kväll imorgon, så 03.00 ringer väckaren :) men jag är peppad! Algot slocknade redan 19.30, han var helt slutkörd.. Undrar hur trött han kommer vara imorgon, då han lekt med moster och massa andra barn hela dagen? :) 

Tror ni han var lite trött? Han somnade sittandes i mitt knä så jag klädde på han och så gick vi ut och åkte pulka (klockan var bara ca 18 då) :) men sen blev han pigg.

Sen fick han ett vad och efter det somnade han :) 


Dagens sötnos!

Kategori: Allmänt

Algot ringer till farmor och farfar :) och så säger jag: "hallå!" Och då börjar Säger Algot: "höö":) 



Äta gröt..

Kategori: Allmänt

Med en sked?



Eller utan?



Nu kom det!

Kategori: Allmänt

I flera veckor har Algot sagt mammammammammam med olika röstlägen och det har inte varit någon hejd på det :) det är ju gulligt såklart, men vi har försökt att han ska säga pappappap också, men det tyckte inte Algot. Han vaknade vid 03.30 och såg lite hungrig ut, sen började han låta ååååååå och sen pappappap :) och även nu på morgonen har han sagt pappappap :) 

Det är gott med macka!

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Algot lät mamman sova länge idag :) det behövdes! Nu är det han som är sover så jag tänkte låta han fortsätta med det. Medan han sover så tänkte jag passa på att duscha, hänga tvätt och starta en ny tvätt. :) 








Full rulle!

Kategori: Allmänt

Algot har verkligen varit på bra humör, och han har varit otroligt busig! Det går inte riktigt att förklara så jag visar lite bilder istället :) 













28

Kategori: Allmänt

Japp, nu är jag 28 år gammal, men jag känner mig inte som 28 :D idag så var vi på Leos lekland och träffade några ur föräldragruppen, det var mycket trevlig och det var en trött men glad pojke (och mamma) som lämnade Leos efter drygt 4 timmars bus och prat :) när vi kom hem så hade Jonas gjort mat (hemmagjord pizza) och så hade han köpt blommor och ett fint kort. Jag älskar min stora kille och jag älskar min lilla kille! Dom är mina prinsar :) 




Förresten.. Nu är det slut på friden.. Algot har hittat grytskåpet och så har han kommit på att det går att öppna kökslådorna! 






Duktig kille

Kategori: Allmänt

Tredje dagen som Algot inte får någon morgonflaska :) han sover så bra nu och när han vaknar så är det daga att stiga upp så då brukar han få en macka med smör på medans jag gör gröt. Han sitter och smackar och jag behöver inte stressa för att han är hungrig :) jag kunde till och med göra min egen frukost medan jag gjorde hans gröt! 

Nu ska vi bara göra oss klara och sen blir det ursviken och mormor! 

Efter gröten såg han ut såhär :)


Kan inte somna..

Kategori: Allmänt

Min näsa jävlas ordentligt med mig ikväll. Har bakat lite tidigare idag, gjorde bananmuffins och så har jag gjorde frasiga kolagömmor med flingsalt på. Kolagömmorna blev lite väl hårda så jag vet inte om jag vågar bjuda på dom, får se om jag hinner baka nya eller inte. Ska hämta min major imorgon och då blir det bullar! Sen så ska vi även göra ett besök hos min mamma imorgon :) 

Nu ska jag bara lägga ut ett par bilder som jag tagit under dagen och sen ska jag försöka sova. 

Vilken busig pojke vi har <3











Söndag

Kategori: Allmänt

Igår så var det sparkfest i byn och Algot fick spendera lite tid med farmor och farfar :) det var väldigt roligt även om jag är så förkyld. Den här förkylningen är så jävla otrevlig! 3 1/2 vecka har den hållit på så jag hoppas att den ger sig snart! 

Vi hade iallafall förrätt igår, så fyra grannar kom hit och åt paj :) hade gjort en paj med kassler, bacon, champinjoner och äpple och den blev väldigt god :) 

Det går lite upp och mer med uppdateringen här i bloggen, vissa dagar glömmer jag bort att uppdatera. Men här kommer iallafall lite bilder från i helgen. :)