mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Busig Algot!

Kategori: Allmänt






Mostermys <3

Kategori: Allmänt

Algot har fått umgås och mysa lite med en av hans mostrar idag :) Mathilda skulle till Umeå och passade på att stanna av här och äta middag med oss innan hon for vidare dit. Algot fick busa massor och han tyckte att det var roligt att busa med någon annan än mamma och pappa :) 

Moster badade Algot, eller rättare sagt så var det nog Algot som badade moster :) 

Härmapa! Haha :)


Likadana mössor :)


Bus bus å lite mera bus!

Jag har nog världens bästa son och sambo :) Algot somnade i mosters famn så att mamman och pappan kunde städa och flytta upp vardagsrummet, nu ska det bara fixas lite nere i det fd vardagsrummet och sen kan Algot börja nyttja sitt lekrum :) haha, han kanske inte behöver ett helt rum för lek, än! Men snart :D

Godnatt! 


Sunes jul

Kategori: Allmänt


Tittar på Sunes jul med Algot :) 

Full rulle!

Kategori: Allmänt

Algot är på G idag.. Han "pratar" i massor och ljudnivån är inte låg :) 






Åka pulka :)

Kategori: Allmänt

Igår fick Algot prova åka sin nya pulka :) han var väldigt trött men han såg ändå ut att trivas rätt bra där han satt :) 





Nu ska vi göra oss klar för dopfest! Först blir det gudstjänst i kyrkan och sen var det nåt fika tror jag :) det blir nog trevligt :)

Ha en trevlig söndag!

En busig dag :)

Kategori: Allmänt

Ida så for vi till Leos och träffade några ur föräldragruppen och efter det for vi till Maria och Hugo och busade, så Algot busade typ från kl 13-17.45.. Han somnade efter han hade ätit middagen och han var så trött. 

Tog några fina bilder idag på Leos :) 













Ändrade planer :)

Kategori: Allmänt

Det blev inget Leos lekland idag, istället blev det mys med min mamma och min mormor :) imorgon är det däremot dags för ett besök på Leos, ska träffa föräldragruppen där och sen efter det så ska jag hälsa på Maria och Hugo :) 

Nu ska jag sova, är helt slut..





Godnatt

Kategori: Allmänt

Har packat det mesta inför imorgon och så har jag gjort morgondagens lunch färdig, det är bara att koka pasta och äta :)

Algot vänder sig till mage i sömnen och sen efter ett tag så vaknar han och är ledsen för att han ligger på mage, men samtidigt så ger han sig inte ifall man försöker hindra han från att vända sig i sömnen. Han SKA på mage och sen vill han därifrån.. :)

Världens sötaste pojke <3

Oj oj oj

Kategori: Allmänt

Oj oj oj! Algot somnade vid åtta och vaknade kvart i nio, sen somnade vi båda tills klockan tio. Algot fortsatte sova medans jag gjorde hans mat och sen vaknade han, åt mat, fick ny blöja och pyjamas och sen somnade han igen :) 

Imorgon ska vi på Leos lekland och träffa Maria och Hugo :) så nu ska jag göra klart lite och sen blir det godnatt för mig också! 




Övertrött?

Kategori: Allmänt

Algot har inte sovit så mycket under dagen så jag hoppades på att han skulle somna tidigt och sova som en stock.. Men så blev det ju inte så klart. 


Algot blev tyst en stund och sen så hörde jag ett gapskratt och när jag tittade till han så låg han på mage och visst ser han väääldigt trött ut? Not!

Sen gick det en stund och jag trodde nästan att han hade somnat, låg och tittade tv och så helt plötslig så här jag ett dadadadada och så ser jag det här :)

Sen tog det ungefär en kvart och då såg det ut så här :)


Men han sover oroligt och vaknar mycket :/

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att Algot får sova bra resten av natten. 

Godnatt 

Hemmagjord mat

Kategori: Allmänt

Idag har jag testat göra mat till Algot för första gången och han gillade det väldigt mycket :) så det måste jag göra fler gånger :) kyckling, morot, potatis och lök :)


Han sa mmmmm och sen smetade han ut maten över hela ansiktet :)


Strömavbrott

Kategori: Allmänt

Just efter jag hade skrivit förra inlägget så blev det strömavbrott här hemma och strömmen var fortfarande borta då jag vaknade klockan åtta. Då bestämde jag att vi skulle packa ihop lite saker och åka till farmor och farfar ifall dom hade ström, och det hade dom. Algot fick iallafall äta lite fruktpure till frukost men han klagade inte, sen fick han gröt när vi kom till farmor och farfar. Strömmen kom tillbaka efter drygt 12 timmar men det gick ju bra ändå :)

Nu ska Algot få äta nattflaskan och sen ser vi när han vill somna :) 

Gokväll!



Trevlig kväll!

Kategori: Allmänt

Det gick jättebra att jobba idag! Jag hade så himla roligt :) får se när jag får jobba nästa gång.. Men förhoppningsvis dröjer det inte allt för länge :) 

Algot fick en fin pulka av farmor och farfar idag. Han såg så himla söt ut när han provsatt i den :) 


Allt ska in i munnen nu, han provsmakade pappans telefon ikväll :) 


Shit vad det blåser just nu. Det började blåsa ordentligt när vi närmade oss Skellefteå och hela vägen hem. Set låg mycket små grenar på vägen, tur att det inte var stora grenar :D 

Lite nervös..

Kategori: Allmänt

Imorgonkväll har jag mitt första arbetspass på drygt 7 månader.. Jag börjar känna mig lite smått nervös, det känns som om jag har glömt allt. Jaja, det löser sig nog.. Kommer nog gå skitbra! Har lagt fram arbetskläderna och ska skriva en komihåglista så att jag inte glömmer nåt viktigt :) 



Årets första!

Kategori: Allmänt

LUSSEBULLAR!!

Algot åt mat vid åtta och sen somnade han igen så då gick jag till köket och gjorde en bulldeg istället för att somna om :D blev så sugen på lussebullar så då blev det såna :) Lite annorlunda lussebullar men väldigt goda ändå! 



Kräk-kväll

Kategori: Allmänt

Algot kräks ganska mycket ikväll.. Det var samma sak igår. Han åt nattflaskan och sen började det! Igår fick jag byta örngott flera gånger och idag är det mina kläder som drabbas, men det finns ju tvättmaskin! Men jag tycker synd om lillkillen som inte får må bra, eller han visar ju inte direkt att han mår dåligt, men han kräks ändå. 

Imorgon ska jag baka lussebullar! Jag har varit sugen på det länge så nu blir det äntligen av! 

Sitter och tittar på inspelade avsnitt av svenska Rivieran och längtar tills nästa sommar då vi ska tillbaks till pite havsbad!

Nu ska jag lägga ner våran gosiga gosse, han har somnat i min famn :) 
Godnatt



Haha!

Kategori: Allmänt

Algot var på bushumör idag, så jag tänkte prova med att ha han på lekmattan i sängen och det gillade han :) tog dit massor med leksaker och han verkar trivas ganska bra!



Wow!

Kategori: Allmänt

Algot somnade vid tio igår, vaknade två gånger innan elva och sen somna han igen och sov till 08.20 :) får se vad vi ska göra idag, kanske bakar nåt :) eller så tar vi oss en härlig promenad. Har inte riktigt bestämt mig än :) 


Vi behöver snart en större säng :D haha!

Orolig natt nr 2?

Kategori: Allmänt

Algot somnade vid nio och har resan vaknat två gånger och varit ledsen så den här natten fick ju inte den bästa starten precis.. Men det kan ju bli en lugn natt till slut iallafall, man kan ju hoppas att det blir så för han blir ju så trött av att sova oroligt :/ vi vilade nästan två timmar idag, eller jag vilade nästan två och han drygt tre timmar. Imorgon blir det nog en lugn dag utan några måsten. Ska bli skönt att bara vara hemma och busa med lilleman <3

Idag skulle vi ta på han hans nya pyjamas i strl 74 och trodde den skulle vara för stor, men det var den inte.. Den satt perfekt! Våran lilla kille har blivit stor! :)



Ny vecka

Kategori: Allmänt

Trött dag idag! Algot har varit riktigt orolig inatt och vaknat minst en gång i timmen fram till klockan 4.. Då somnade han om och sov till 8 :) 

Vi har haft besök idag så han blev lite trött så nu sover han sött i sin säng, och eftersom att det blev som det blev inatt så ska jag också passa på att sova lite.. Hade tänkt på liten och stor idag men jag skippar det och vilar istället :)

Godnatt
Det var full rulle imorse! 

Söndag

Kategori: Allmänt

Har en oroligt liten kille som inte riktigt vill sova, utan han vaknar och är jätteledsen hela tiden. Jag borde försöka sova men jag ska vänta en liten stund först. Vaknar han en gång till så ska han få sova i våran säng så kanske han sover bättre, det brukar vara så ibland.

Nu säger vi godnatt

Algot hjälpte farfar att skrapa en trisslott idag :) 



Byafest

Kategori: Allmänt

Igår så var jag och Jonas på byafest och min mamma var här och var barnvakt till Algot :) det var en väldigt trevlig tillställning med god mat och trevligt folk, roliga tävlingar (damerna mot herrarna och ni kan ju gissa vilka som vann! :)) klockan 11 idag så ska vi damer vara där och städa.  

Idag är det Farsdag och Jonas fick ett fint paket imorse :) 

Nu ska Algot få sin gröt.. Medans vi väntade på att den skulle svalna så åt jag en macka.. Nån tyckte att det var lite orättvist :) 


Lördag!

Kategori: Allmänt

Algot fick gröt till lunch och så här glad blev han efter det :)


Nu sover han och sparar energi så att han ska orka busa med mormor då hon kommer hit :) 



Julkänslor!

Kategori: Allmänt

Jag fick väldigt mycket julstämning idag när jag såg vad som fanns i brevlådan :) fick hembakat med massa juliga recept och jag längtar efter att prova några av recepten där i :) fanns hur mycket gott som helst! Fick även en bakbok med recept på massa småkakor :) 



HELG!

Kategori: Allmänt

Idag har vi varit till stan och gjort ett par snabba ärenden, vi var inne i stan i 30 minuter och sen for vi på Coop och köpte lite gröt och mat till Algot och sen for vi hem igen :) 

Algot är inte trött för fem öre ikväll så vi får ju se när han bestämmer sig för att göra natt. Meen det är ju lördag imorgon och vi ska ingenstans förrän kl 16.30, eller jag ska vara klar då och Jonas ska vara klar kl 18 :)







Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu ger jag upp för idag. Idag har jag ringt ett par samtal och fixat lite så imorgon ska ringa min chef och boka in mitt första arbetspass :) blir lite nervös eftersom att jag inte har jobbat på drygt 7 månader och det känns som om jag har glömt allt! Det nya biljettsystemet hade bara funnits i två veckor när jag gick på föräldraledighet så det blir en ordentlig utmaning.. 

Har förberett lite inför morgondagen så nu tycker jag att jag kan sova med gott samvete :) algot sover lite oroligt inatt (tredje natten i rad), men lite ska jag nog hinna sova innan han vaknar och är hungrig. 

Godnatt




Hahaha!

Kategori: Allmänt

Det är NÅGON här som inte ligger stilla när han sover! :) Dom här bilderna är från lite tidigare idag.





Haha, Alfons verkar funka ganska bra som kudde :) 

Tisdag :)

Kategori: Allmänt

Idag så var jag och Algot iväg till burträsk och hämtade ett paket fullt med foton på våran lilla guldklimp (som inte är så liten längre). 579 bilder blev det så jag har ju det jag gör ikväll! Efter vi hade hämtat paketet så for vi och hälsade på Jonas, han hade rast just utanför burträsk så då fick Algot sitta i lastbilen och titta på allt :) han tyckte de va spännande :) 

Nu ska jag dricka te och hoppas på att mitt halsont går över. Och sen så ska jag försöka sortera lite mer foton. Om Algot tillåter så klart :)






Ny vecka

Kategori: Allmänt

Idag ska jag och Algot på liten och stor, det är fotografering idag och så ska vi göra klart Algots fina fotavtryck som vi gjorde före lovet :) det har varit en lugn och mysig helg i helgen, vi behövde vila upp oss lite :) 

I veckan så har jag faktiskt tänkt vara hemma ganska mycket, jag brukar ju inte vilja vara hemma så mycket när Jonas har em, men jag planerar att städa, tvätta och baka så mycket jag kan :) haha, sen så få vi ju se hur mycket av det här som blir som jag har planerat... 







Nu ska jag hoppa in i duschen å göra mig klar :) ha en trevlig måndag allihopa! 

Hej igen! :)

Kategori: Allmänt

Nu börjar jag förstå den nya appen så nu kanske jag kan börja om å blogga igen, har inte tyckt att det varit kul senaste veckan eftersom att jag inte fattat hur jag ska göra för att få bilder till inläggen osv, men nu tycker jag nästan bättre om den här appen än den gamla! Kan ju börja med att lägga ut en bildbomb från senaste dagarna :) kan vara några bilder jag visat förut men jag orkar inte kolla en extra gång innan jag publicerar detta inlägg :) 

Algot var superduktig på begravningen i Norsjö, han var tyst hela tiden och alla frågade ifall han alltid är så snäll, och det är han ju! 









Nu ska vi fixa lite, klockan åtta då är det natt på museet 1 & 2 så dom ska vi se :) gokväll!