mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Är det över?

Kategori: Allmänt

Ska man våga hoppas att magsjukan är borta eller är det förtidigt att ropa hej? Algot har inte kräkts sen tisdagkväll och än mår jag och Jonas bra, men jag är rädd för att jag kommer åka dit den här gången. Magsjuka är fan inte kul! 

Idag har vi varit i Umeå och övningskört :) det var så många rondeller så att jag tappade räkningen direkt vi kommit dit :D men det var kul att testa köra där man aldrig kört (med buss) förut. Blev lite shopping och nu är snart alla julklappar inhandlade :) lite pyssel och några små inköp och sen är allt klart.

Nu ska jag försöka sova och hoppas på att det går bättre inatt. Igår hade jag en fullmåne som höll mig vaken. 

Gammal bild, men tömde telefonen igår så har nästan inga bilder kvar.



Stackars lillkillen <3

Kategori: Allmänt

Idag kunde vi konstatera att Algot åkt på magsjuka. Han har kräkts massor idag och han somnade helt utmattad i Jonas famn medan jag bäddade rent i sängen. Sen vaknade han till när vi la ner han, men han somnade så fort huvudet nuddade kudden. Vid tolv började han sova väldigt oroligt så jag kände på pannan och han var stekhet. Hämtade febertermometern och kollade i örat och den visade 38,9. Algot har aldrig haft feber samtidigt som magsjuka förr så jag ringde 1177. Hon tyckte det var konstigt att Algot aldrig haft feber när han haft magsjuka för det är tydligen den vanligaste magsjukan, den med feber på köpet. Så nu försöker vi ge vätskeersättning när han vaknar till, men det gäller att ta det lugnt för att magen verkar inte vara redo än. 

Han är vaken just nu och vi har nyligen varit nere och blandat vätskeersättning och han blev så arg när han bara fick små skedar, sen skulle han ha en macka, men jag sa att han måste sova först. Stackarn! Det är ju inge lätt att sova när man är hungrig :(

Nu ska iallafall jag försöka sova lite. Måste försöka få tag på mer vätskeersättning imorgon, men först ska jag och lilleman sova ett par timmar <3


Godnatt

Hej igen!

Kategori: Allmänt

Tiden går så fort just nu och det har varit mycket med skolan osv, men nu är iallafall teorin (en av dom) färdiga och det känns skönt, men det som känns skrämmande är att innan den 18/12 så ska vi ha gjort både uppkörning och ykb!

Asså lilla fina underbara Algot. Den gulligaste och mest godhjärtade pojken i världen och vi har äran att kunna kalla honom för vår son. Han växer och utvecklas och han pratar mer och mer nu. Vissa ord är svåra att förstå, men han är otroligt smart! Iallafall så var han hos mormor och Bengt ikväll när jag var på personalmöte och mormor hade ett ägg som hade spruckit och det hakade Algot upp sig på. Så då tänkte hon att han skulle få smaka ett ägg. Kokt ägg ville han inte ha så dom skulle stega äggen istället. Algot fick vara med och knäcka äggen och steka dom. När dom skulle äta äggen och mormor frågade Algot ifall han ville smaka så svarade han: "nää-ä ägg trasigt" :) han är ju van att trasiga saker är dåligt, om en leksak går sönder så kan man inte leka med den och om ett glas går sönder så kan man få ajaj om man går för nära. Han är helt enkelt lite för smart ibland. 

Blev en sen kväll men nu ska jag sova för imorgon ska vi köra :)