mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Hej hopp

Kategori: Allmänt

Nackdelen med att somna "tidigt" = jag vaknar av Jonas väckare och kan inte somna om.

Ska försöka sova lite till nu, hoppas det går bra för annat blir det inte kul att jobba kväll! 

Såg tidigare ikväll att jag endast tog en bild med mobilen under kalaset, så jag lägger väll ut den så har ni nåt att titta på ;D



Kalas

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft kalas här hemma. Vi har firat stora killen som fyllde 2 år i torsdags. Algot var lite blyg i början men sen kom han igång och då blev det ordentligt med bus. Kanske lite för mycket, för när han skulle sova så var han speedad och kunde inte somna. Men han somnade tillslut och den här mamman borde också sova snart, men jag är så trött så jag blev pigg. Hittade förresten födelsedagsannonserna från i torsdags, dom fanns på Norrans hemsida :) 

Nu måste jag sova, godnatt 




Världens finaste pojke

Kategori: Allmänt

Jag har lite svårt att förstå att det redan gått två år sen han föddes, våran lilla virvelvind. Han lär sig saker på löpande band och han är inte dum! 

Han fick massa fina presenter igår och på kvällen for vi till mormor och så blev Algot klippt för första gången. Det var på tiden kan jag säga, nu är han kortklippt å sommarfin i håret :)
Sen fick han smaka tårta för första gången, jag gjorde en mjölkfri tårta och den blev god!










Än är det inte godnatt

Kategori: Allmänt

Nu har klockan passerat tolv så nu är det torsdagen den 23 april och det innebär att Algot fyller TVÅ år idag! Han ska firas ordentligt <3 grattis till världens finaste kille <3

Igår var vi ute och lekte lite i det fina vädret, fick några fina bilder :)







Nu ska jag slå in lite paket och sen blir det sängen! Kommer bli full rulle imorgon :) har handlat grejer till mjölkfri tårta idag, så jag hoppas det blir bra!

Godnatt

Bara några dagar kvar..

Kategori: Allmänt

Snart fyller Algot två år och då blir det kalas, så nu har jag bakat tre sorters kakor och nu är det "bara" tre sorter kvar att baka :)

Idag var vi till stan och handlade lite, men först fikade vi lite på Coop :) Han gillade fiskarna!





Inte riktigt kry..

Kategori: Allmänt

Halsen gör väldigt ont och jag känner mig helt slutkörd, MEN nu är det sista arbetsdagen och sen har jag ledigt ett par dagar! Ska bli så skönt! 

Ska dricka en kopp the nu och sen ska jag köra mot jobbet. Tog mig upp utan problem, men jag är mer segstartad än vanligt :D




Godmorgon fredag!

Kategori: Allmänt

Jag flög upp ur sängen när den första signalen från väckaren kom :) nu är jobbhelgen snart påbörjad och jag hoppas jag håller mig någorlunda frisk. Började känna lite ont i halsen igår morse och igår på em så började näsan kittlas å rinna, och idag är det lite värre i halsen.. 

Igår så packade jag ihop en låda med leksaker och bar upp den till Algots blivande rum, han skulle genast undersöka vad som fanns i lådan :) 

Nu ska jag göra mig klar för att fara på jobbet :) 



Skaloverall

Kategori: Allmänt

Igår kom Algots Skaloverall som jag beställde från kappahl. Jag älskar färgen! Den är ju lite stor, men Algot växer ju så det knakar och att den är lång i benen gör ju inte så mycket eftersom att han har stövlar och då kanske han kan ha den till hösten också.






Godnatt

Kategori: Allmänt

Eftersom att vi har en tvååring här i huset nästa vecka så har jag nu fört över bilder från kameran till datorn så att jag ska kunna välja ut nåt fint kort att skicka in till norran. Kom nyss hem från jobbet, men jag tänkte göra bort det innan jag lägger mig så att det är gjort och då går det ju kanske lite fortare att bestämma bild och skicka in :) Är trött som tusan, men jag är snart klar så då är det min tur att sova en stund :) Ledig imorgon och då ska jag passa på att göra massa saker som jag inte hunnit i veckan, och som sagt så har vi en tvååring nästa vecka så det är ett par saker som måste göras innan dess..
 
Här kommer några bilder från påsken. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hjälpa till

Kategori: Allmänt

Jonas och Dan håller på att sätta upp en grind överst i trappen och då är det ju självklart att Algot ska vara med och hjälpa till ❤️






Aj aj aj

Kategori: Allmänt

Idag när jag hade lämnat Algot på förskolan så for jag och tränade lite. Jag orkade mer än jag trodde och det får jag lida för nu, för träningsvärken som börjar träda fram är inte nådig och värre lär det ju bli.. 

Sen så har jag målat lite mer på Algots säng och jag har nog bara ett varv kvar på den ena delen innan det är klart, eller jag hoppas det iallafall! Vill få börja använda den snart :) eller prova använda den iallafall :)

När jag hade hämtat Algot så for vi en sväng i byn, men då såg vi att det komme flera bussar så då gick vi till busstationen. Algot pekade så klart på den största (och blåa) bussen som stod där. Sen fick vi undersöka bussen medans chauffören lastade/lossade gods :)



Godnatt

Kategori: Allmänt

Idag har jag och algot varit hos min kusin och hälsat på. Men först var vi i stan och provade overaller, eller en overall eftersom att dom bara hade en storlek hemma. Vi kunde iallafall konstatera att 92 blir för litet så Algot kommer behöva 98 på sin Skaloverall, så nu är den beställd :) 

Köpte även två snygga tröjor till Algot, för totalt 110kr. Det kallar jag rea!





Nu ska jag sova, väckaren ringer alldeles för tidigt imorgon :/ 03.45 hade jag tänkt stiga upp.. Mitt i natten! Och fredagmorgon blir det ännu tidigare.. 

Godnatt 

Beslutsångest

Kategori: Allmänt

Ska man köpa Skaloverall eller ska man låta bli? Har många funderingar kring Skaloverall men det finns inte så många svar, så idag ska vi kolla på den här overallen när vi ska till stan :) så får vi se om jag får svar på några av mina funderingar :)



Godmorgon

Kategori: Allmänt

Efter en natt med väldigt upphackad sömn, så inleder jag den här dagen med huvudvärken från h-vetet.. Men kaffet är på g och frukosten väntar på mig. Algot har varit väldigt orolig inatt och vaknat nån gång i timmen typ, han har snurrat och sparkats och dunkat huvudet i väggen. 

Här kommer två bilder på buskusinerna :) Algot har varit väldigt snäll och duktig med sin kusin, väldigt givmild har han varit och hon blev jätteglad när han kom :) ska bli spännande att se hur dom är mot varandra nästa gång dom träffas 



Nu ska vi kicka igång den här dagen, för idag ska vi hinna göra massa saker..


Typiskt!

Kategori: Allmänt

Algot var lite svårsövd ikväll vilket resulterade i att även jag somnade.. Och jag som hade så mycket saker som jag ville hinna göra.. 
Jaja, bara att gilla läget.. Ska gå ner i tvättstugan och starta en tvätt och sen blir det nog godnatt igen :)






Trött nattuggla

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft ett mini-kalas för Algot, vi passade på att kalasa då kusinen från Göteborg är här på besök. Algot har busat som vanligt och han fick flera fina paket idag även om det nästan är 3 veckor kvar tills han fyller år. 

Det finns så mycket här hemma som måste fixas så jag vet inte vart jag ska börja. Vi måste skaffa en grind så att vi kan flytta upp sovrummen och Algots säng är inte färdig än, men nu har vi färg som ska vara bra iallafall.. Sen så ska vi sy gardiner (och med vi menar jag jag) och hyllor och förvaring till Algots nya rum ska införskaffas.. Så om vi har tur kanske vi är färdiga innan semestern ;) 

Nu ska jag sova, men först blir det lite bilder från dom senaste dagarna :)









Ska bara...

Kategori: Allmänt

Jag är ungefär som Alfons Åberg, men kanske lite värre :) när Algot hade somnat så skulle åt jag och Jonas lite revbensspjäll och sen började det.. Jag skulle bara fylla diskmaskinen (och starta den), sen skulle jag bara skicka in Lönerapporten, sen skulle jag bara starta en tvätt, sen skulle jag bara slå in ett paket, sen skulle jag bara packa Algots väska för imorgon och sen skulle jag bara dricka ett glas vatten för att sen gå isäng.. 

När jag sedan mitt i allt gick upp för att plocka fram kläder för imorgon (jag och Algot ska på kalas), så då började jag fundera på Algots blivande rum och eftersom att jag just precis då befann mig i rummet bredvid Algots blivande rum så gick jag in i hans blivande rum och tittade lite. Fick lite idéer och nu är min Ikea lista ännu lite mer påfylld. Algot kommer att ha en fondtapet i sitt rum med bamse på, så mot den väggen kommer vi nog ställa vita möbler (byrå, expedithylla osv) och där väggarna är vita ska jag tillsätta lite färg som ska liva upp det hela lite :) det är roligt att hålla på med ett barnrum, men det är lite tidskrävande :)

Nu är det slut på ska bara.. Nu ska jag bara sova lite innan en ny spännande dag börjar.

Godnatt