mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Min tredje morsdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi firat morsdag och det är min tredje morsdag. Vi började med ett besök på min pappas grav när vi liks var i Norsjö. Algot hade med sig en liten lastbil som han vägrade släppa, han klappade älgen som stod bland pappas blommor och när vi skulle gå så sa jag "ska du vinka till morfar" och självklart skulle han det. 
Älskade pappa, du är så saknad här på jorden. Det är obegripligt att det snart gått nio år sedan du dog, dagarna springer iväg och blir till månader och år men minnena vi har av dig dom stannar kvar. Eftersom att vi inte kan skapa nya minnen tillsammans med dig så får vi vårda de vi har <3

Sen for vi och åt middag tillsammans med min mamma och mina syskon med respektive och även Jonas föräldrar var med så båda mina mammor var på plats på samma gång! När vi kom hem efter middagen så körde Algot lite lastbil, men jag undrar vart han får allt ifrån?!

Betessläpp

Kategori: Allmänt

Både mitt och Algots första betessläpp är nu avklarat! Algot hade jättekul! Traktorer och kossor, det bästa han vet :) sen på eftermiddagen for vi och hälsade på massa får och lamm (och även där fanns traktorer) 

Det var mycket folk på betessläppet och dom bjöd på bullar och mjölk, Algot fick nöja sig med en Festis men han var nog inte missnöjd för de. 










Algot sover oroligt just nu, han verkar ha lite magknip så jag hoppas det lugnar sig så att vi kan sova. :)

Godnatt

Så liten kille..

Kategori: Allmänt

..men så stor vilja..

Algot ville ut, men jag sa att vi skulle äta lunch först.. Algot höll inte med så han tog saken i egna händer :)










Inte en tråkig stund med den här lilla busen :D

Laga mat!

Kategori: Allmänt

Algot skulle laga mat i sitt kök igår. Han stod där och slammrade lite i kastrullerna och sen blev han tyst, tittade dit och såg att han försöker trycka in nödig (Jonas gamla nalle) i mikron. Tillslut lyckas han och vänder sig om och med ett stort nöjt flin pekar han mot nallen <3 påhittiga lilla charmtroll!



Shopping!

Kategori: Allmänt

Idag har jag, Algot och svärmor/farmor varit till stan och shoppat. Algot hade myror i brallan och sprang runt, runt och blev aldrig less på att springa.. Algot fick lite nytt till garderoben och sommarkläder behövs (hoppas iallafall att värmen kommer snart så att kläderna kan användas) :) vi avslutade shoppingen med att fika på Coop och där var han extra busig. Han var inte still många minuter och han skulle titta på allt och alla! Men han somnade i bilen och sov gott hels vägen hem. 

En pyjamas, en t-Shirt, ett set med linne och shorts och slutligen en hawaiiskjorta! :)

Sen när kom hem så hittade vi pappan i garaget och ni kanske kan gissa vem som absolut ville hjälpa till.. (Inte jag) 





Godnatt

Kategori: Allmänt

Jag kom hem tidigt ikväll, men då började jag se Sofias änglar och nu vill jag se klart det jag påbörjat :) 

Tror att våran lilla kille kommer bli väldigt glad när han får se sina nya tröjor! Lindex hade ta tre, betala för två så jag råkade lixom köpa tre tröjor med bamse på :) 

Nu är programmet snart slut så nu ska jag sova! Godnatt

Köpte en gullig ram och en fin uggla idag, dom passade helt perfekt i den "nya" hyllan :)


Kalas

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft kalas för Jonas som fyllde år i fredags. Vi fikade tårta och lite annat smått och gott och sen grillade vi till middagen. En trevlig dag blev det, och det känns lite konstigt att vara ledig när man egentligen ska jobba :) men skönt att kunna vara med hela tiden och inte behöva stressa iväg på jobb. Algot somnade sent ikväll, han var nog rätt uppe i varv efter allt bus med kusin Alva och dom andra barnen :) 

Jag är lite besviken över att min och Algots present till Jonas kom bort under leveransen så han har inte fått sin present än, men dom skulle skicka en ny och då hoppas vi att den kommer fram :) 


Kusinerna stod och tittade ut på dom som grillade :)

Nu är det godnatt även för mig, har så mycket som jag vill orka/hinna göra medan Algot är på förskolan imorgon :)

Han vet vad han vill

Kategori: Allmänt

Jag frågade Algot ifall han ville bada pch då gjorde han en rivstart och sprang tjutandes upp för trappen, in på toan och ställde badbaljan på plats så när jag kom upp så satt han med tröja, blöja och en sock i baljan och väntade på mamman och vattnet :) 


Sen steg han upp ur baljan och hämtade traktorn och sen satte han sig igen!

Han verkar ha en riktigt rolig dag idag, full av bus och tokiga upptåg. Han klättrade upp på en stol i vardagsrummet och satte sig där, sen kom han på att han inte ville sitta på dynan :) så medan han satt på stolen så försökte han flytta dynan som han satt på och allt eftersom tiden gick så blev han argare och argare tills han till slut gav upp och kröp upp brevid mig i soffan :)


Centercookies

Kategori: Allmänt

När Algot hade somnat så bakade jag centercookies, dom var lika goda som det låter :)


Algot har fått för sig att pilla lös klisterlappar och sätta dom på mitt huvud.. Idag kostade jag endast 13.14kr! Billig mamma! :)


Så var den här helgen slut

Kategori: Allmänt

Tog en väldigt fin bild i byske igår :) nu är det dags för en ny spännande vecka! Har massa roliga saker som ska hinnas med och dessutom ska jag hinna baka lite innan Jonas fyller år :) 



Det märks..

Kategori: Allmänt

..att jag börjar bli gammal.. :) igår efter vi hade varit i Piteå så följde vi med lillasyster till deras husvagn och där glömde jag min handväska (som jag typ aldrig har med mig i vanliga fall) och i handväskan låg bland annat min mobilladdare och eftersom att jag har en iPhone så är batteriet inte så bra, så direkt jag hade pratat med Mathilda och fått veta att hon hade hittat väskan så stängde jag av telefonen för att spara det lilla ström som fanns kvar :) så nu ska jag å Algot fara och möta upp Mathilda m familj och hämta min väska :)

Gammal bild, men det var det som fanns :)


Nimbus lek och busland

Kategori: Allmänt

Vi har spenderat eftermiddagen på nimbus lek och busland i Piteå med moster Mathilda, Daniel, Ebba och Evelina :) 








Det är måååånga år sen sist jag spelade biljard (vet iallafall att jag aldrig spelat biljard sen jag träffade Jonas), så idag tog vi en match mot varandra och jag vann :) Algot busade med moster och Evelina under tiden. En rolig dag och nu är vi trötta alla tre :) 

Duktig kille!

Kategori: Allmänt

Algot somnade i våran säng igår så jag tänkte lägga över han i hans säng En stund. Han kan ju komma till våran säng när han vill eftersom att hans säng står nedanför våran (men snart ska den flyttas till hans eget rum) :) han vaknade nån gång vid två och Jonas gav han tutten och sen somnade han igen. Jag vaknade till vid sex och såg att han fortfarande låg i sin säng :) klockan ÅTTA vaknade han och kom och klättrade upp i våran säng, han sov alltså hela natten i sin egen säng och det är ett stort steg framåt för oss :) 



Lång dag

Kategori: Allmänt

Idag har jag jobbat hela dagen och det har varit tufft. Kunde inte somna igår så det blev vara ett par timmars sömn, och sen har det varit fullt upp hela dagen. När jag kom hem så hade jag ett paket som väntade.. Algot nyaste tröja! Sydd av en kvinna utanför Umeå, hon gör så himla fina tröjor så vet redan innan jag öppnar paketet att jag kommer bli nöjd :)



Spännande förmiddag :)

Kategori: Allmänt

Solen skiner så jag och Algot passade på att vara ute och njuta :) första pkte han rutschkana, sen skottade han snö och sen gick vi en promenad med vagnen :)





Nu har vi ätit lunch så nu blir det lite vila, undrar vem som somnar först, jag eller pojken :D 

Jobb jobb jobb

Kategori: Allmänt

Det har blivit rätt mycket jobb nu och därför har det blivit lite bloggat eftersom att jag inte har nåt spännande att berätta :) nu börjar jag iallafall närma mig slutet av denna arbetsvecka och efter morgondagens pass har jag en ledig dag innan jag ska jobba en dag (sen är jag ledig en och jobbar en dag och sen är det helg) :) Nu är det mindre än två veckor kvar tills Jonas fyller år, så snart måste jag börja baka så att det finns några kakor att bjuda på :) 

Algot har äntligen fått sin present ihopskruvad, han fick en rutschkana av farmor och farfar när han fyllde år och det blev en hit (minst sagt). Han skulle nog kunna åka den hundra gånger om dagen utan att bli less!








Nu ska jag sova, är helt slut efter den här helgen. :)

Hmm..

Kategori: Allmänt

De här va skumt :D






Haha

Kategori: Allmänt



Baka baka liten kaka

Kategori: Allmänt

Jag och Algot bakade en kaka ikväll. Ville baka nåt med citron och kollade lite på lindas bakblogg (hon jonbar för tidningen hembakat och har en jättebra blogg), där finner man alltid massa bra recept och tips. Ikväll fastnade jag för en sockerkaka med citron och kokos. Jag har inte smakat den än, men jag tycker att den ser god ut.. Kanske måste smaka lite och se om utseendet håller vad den lovar eller inte :)


Har även skrivit en lista på kakor som jag ska ha när jag fyller 30. :) har bara skrivit upp 15 sorter än så länge så nu är det ju "bara" 15 kaksorter kvar :)

Liten kille..

Kategori: Allmänt

Stora skor..



Haha!

Algot somnade i våran säng ikväll, men sen la vi ner han i hans säng och än så länge sover han gott <3 det blev nog lite spännande att hanen egen säng i ett eget rum så just nu står hans säng i vårt sovrum. :)

Nu ska vi sova så nu säger vi godnatt!

Trött kille

Kategori: Allmänt

Algot somnade till slut i sin "nya" säng. Vi fick ta till lite knep, men det gick!



Sängen redo

Kategori: Allmänt

Nu är sängen redo för att sovas i.. Så då återstår det bara att se om Algot vill sova i den eller inte :) han har visat intresse för den och han la sig ner i typ två sekunder :) 



Uppe före tuppen

Kategori: Allmänt

Idag blir det en tripp till Happis så jag är vaken sedan länge (vaknade 10 minuter före väckarklockan, tantvarning?) :) 

Ligger lite efter med bloggandet, så jag lägger ut en liten bildbomb :)