mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Trött kille!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft besök av min kusin Sofia och hennes dotter Alma :) Algot är trött efter dagens besök, det har varit full rulle hela dagen. Idag så har jag gjort min första smulpaj någonsin och den blev faktiskt väldigt bra! Eller dom kan man ju säga, för jag använde mina portionsformar och det blev mycket bra.

Orkar inte skriva mer så jag lägger ut ett par bilder istället :)

Måndag!

Kategori: Allmänt

Nu är det tydligen måndag igen och Jonas är på jobbet. Jag blev väckt just före åtta, då ville Algot äta mat och säga godmorgon, men det gör ingenting för om ett tag kommer min kusin Sofia hit på besök så jag tänkte försöka hinna göra äppelpaj innan dess :) Gjorde smuldegen igår så då är det bara att hacka äpplen och lägga dom i formar och sen in i ugnen, smidigt och bra! För en gångs skull har jag lyckats förbereda nåt :) 
 
Algot var jättetrött efter morgonflaskan, men han ville ändå inte sova så nu ligger han i babygymmet och leker lite och sen pausar han och då är det nästan så att han somnar, men så vaknar han till och då är det lek som gäller igen :) 
 
Nä, dags att flytta mig från den här sköna stolen så att jag får nåt gjort idag.. 
 
Lägger upp en "gammal" bild (från förra veckan) så att ni har nåt sött att titta på idag ;) 
 

Julklappar

Kategori: Allmänt

Ja det borde egentligen vara förbjudet att ens nämna ordet julklappar (eller jul överhuvudtaget) i september, men det är ju så roligt att titta på alla olika sidor och jämföra utbudet :) nu ikväll så satt jag och kollade igenom lekmer.se och deras leksaker till baby 0-2 år och dom hade mycket fint, så jag hittade massor med saker som jag skulle vilja köpa till Algot.. MEN jag har lovat mig själv att inte köpa massa saker till han i julklapp, utan han ska få några "större" saker istället. Men det är ju hans första jul och det är ju så kul!! :)

Lägger upp bilder på några av sakerna som jag tyckte var passande till våran lilla prins <3 och många saker är sånt som fanns när jag var liten (för typ 100 år sedan :))

Så var den här helgen slut

Kategori: Allmänt

Helgen bara flög förbi som vanligt och nu är det söndagskväll igen. Idag har vi ställt in husvagnen för vinterförvaring så nu kan vintern komma :)

Algot har busat i sitt gym i omgångar idag och nu ikväll så stod jag och kollade i skafferiet och så hörde jag att han sparkade bakom mig och sen blev han helt tyst och när jag vände mig om så såg det ut såhär :)

Sötnos

Kategori: Allmänt

Babygymmet var verkligen en hit! Algot älskar att ligga där, han snurrar och "pratar" och leker med fiskarna :) han har blivit så otroligt snabb också, han använder hela ytan på gymmet :)

Jag förstår fortfarande Inte vart han fått sitt underbara morgonhumör ifrån.. Han är så otroligt glad direkt när han vaknat :)

Lördagsmys <3

Kategori: Allmänt

Det har varit en lite konstig dag idag, Algot har inte sovit dom tider som han brukar sova så han har varit lite övertrött. Nu har han varit vaken ett tag och visar inga tecken på att vilja sova, men det gör inte så mycket för vi kommer nog också vara vakna ett tag till :) det går en bra film på fyran :)

Det blev lite shopping idag :) två par mjukisbyxor, en linnebody, en vanlig body och ett set blev det till Algot! Och en sockerkaksplåt och en receptpärm till mig :)

Så här glad pojke har vi just nu :)

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Algot sov till just före 8 och nu ligger han i babygymmet och leker lite i väntan på att föräldrarna ska bli färdiga. :)

Jag har sovit lite halvkasst inatt, det blev många mardrömmar :/ kan hända att jag gör en tidig kväll ikväll.. Mina "tidiga" kvällar brukar ju tillslut inte bli så tidiga så vi får se hur det blir den här gången, haha!

Babygym

Kategori: Allmänt

Idag kom paketet som vi har väntat på! Algot babygym är äntligen här :)

Har tyvärr bara en suddig bild men ni får se fler bilder senare ;)

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Nu sover Algot och jag ska bara fylla diskmaskinen och starta den och sen blir det godnatt även för mig. Jonas kommer förhoppningsvis hem snart också! Imorgon blir det storhandling och på lördag ska vi nog till Umeå och träffa några kompisar, men helgen kommer att gå lika fort som vanligt.. vips så är det måndag igen..
 
Hade lovat lite fler bilder och här kommer dom!
 
 
Algot tycker att det är gott med morot :)
 
 
 
 
 

Glömde visa

Kategori: Allmänt

Algot köpte en ny napp igår.. Visst är den snygg farfar ?

Hela Sverige bakar

Kategori: Allmänt

Tittar på hela Sverige bakar med Algot och jag tänkte passa på att blogga samtidigt :) kommer förhoppningsvis lägga ut två inlägg med bilder ikväll, ett inlägg från mobilen och ett från datorn och bilder tagna av systemkameran. Här kommer inlägg nr 1 (mobilt inlägg) :)

Shopping

Kategori: Allmänt

Idag har jag och Algot gått på stan med Iris och jag hittade några saker som jag sökte :) det blev en vinteroverall till Algot (med matchande mössa!) och sen köpte jag tyg och lite annat smått och gott. Algot blev iallafall skitsnygg i sin nya mössa!

Tänkte visa en bild på Algot som jag tog i morse. Han hade sin fina chokladbollsmössa som han fått av moster Jenny :) och så blir det en bild av den nya mössan såklart!

Godmorgon!

Kategori: Allmänt

Kan man få en bättre morgon än så här? Vaknade och hörde lite joller från Algots säng och när jag kollar dit så möts jag av den här glada pojken!

Varför satte jag mig ner ?

Kategori: Allmänt

Idag när vi kom hem från liten och stor så var Algot supertrött så han åt lite och sen somnade han, jag hade tänkt passa på att vila då men tänkte att jag skulle försöka hinna städa lite istället.. Nu ångrar jag det valet :) Farmor och farfar komme hit och passade Algot medan jag tömde husvagnen på allt inför vintern och sen när dom for hem igen så satte jag mig ner på en stol i köket (mest för att äta min middag som jag hade glömt bort) och nu orkar jag inte resa på mig igen.. Algot sover i sin vagn, han är helt slut ikväll. Nä, men jag ska sparka mig själv i arslet och få någonting gjort nu hade jag tänkt. 
 
Imorgon ska vi på Leos lekland och träffa andra mammor från vår föräldragrupp, eller ja det kan ju lika gärna vara pappor med också :) Ska bli kul att träffas och fika och surra lite igen!
 
Håller förresten fortfarande på med att sortera kort som ska framkallas (Algots 5 första månader) och det är väl drygt 300 bilder än så länge och jag måste nog skynda mig att skicka iväg beställningen innan jag hinner ta fler bilder som jag "måste" framkalla nu :) Och eftersom att jag för en gångs skull sitter vid datorn så tänkte jag dela med mig av lite bilder som är tagna med systemkameran!
 
Okej, det blir bara en bild eftersom att han som sover vaknade nu, men den här bilden är så himla cool så det får räcka med den :) 
 
 

Morgongymnastik

Kategori: Allmänt

Algot ligger på lekmattan och gymnastiserar lite. Han försöker vända sig från rygg till mage men ena armen stoppar hela tiden och sen så är han så tjurskallig så att han vägrar ge sig :D sötnosen våran <3

Bildbomb!

Kategori: Allmänt

Tänkte dela med mig av lite bilder från helgen :)

Det är mest bilder av Algot men det kanske inte gör så mycket?! ;) han är ju så fin <3

En trött pojke

Kategori: Allmänt

Det är jobbigt att vara hos kusinen :)

God tårta!

Kategori: Allmänt

Tårtan blev lika god i verkligheten som i mitt huvud :)

Man ska ha husvagn!

Kategori: Allmänt

Algot sover jättebra i husvagnen och det gillas! Inatt så somnade han vid 23 och sov till 06.35! Sen fick han äta och när flaskan var slut så somnade han igen :) våran fina lilla pojke <3

Idag ska vi fira Sarah som fyller 22 år! Klockan 9 ringer väckarklockan och då ska vi ta oss in till Norsjö för att köpa ingredienser till tårtan, jag har fått en idé och jag hoppas verkligen att den blir lika god i verkligheten som den är i mitt huvud :)

Eftersom att internetmottagningen är så dålig här så går det inte ladda upp bilder, så ni får dom på söndag istället :) ha en trevlig lördag allesammans!

Äntligen!

Kategori: Allmänt

Nu har jag beställt ett babygym till Algot :) det blev det som jag hade tittat på först och dom hade fraktfritt nu så då passade Jag på :)

Sen så har vi hälsat på farmor på jobbet idag och efter det köpte vi en present till Sarah, så nu är vi redo för helgen!

Potatis :)

Kategori: Allmänt

Idag provade vi att ge Algot potatis igen och det gick lite bättre den här gången. Håller på att koka lite morot nu som jag ska mixa ihop med lite ersättning och frysa in så att vi har till senare tillfällen :)


Bakar!

Kategori: Allmänt

Bullar och kärleksmums har jag bakat ikväll och nu är jag helt slut i både kropp å knopp.. Algot är inte på jättebra humör ikväll, men så kan det vara ibland. Nyss ville han inte sova, han bara gnällde och gnällde.. Men så startade jag spotify och ett album från barnkammarboken och vips så somnade han :)

Lägger ut en bild från idag. Chip ville också vara med :) (Algot var jättetrött på bilden, han somnade typ en minut efter jag hade tagit bilden)

Blivande akrobat?

Kategori: Allmänt

Har en liten pojke som helst av allt vill lukta på sina fötter när han ska få en ny blöja.. :)

Sovmorgon :)

Kategori: Allmänt

Det blev en sovmorgon idag. Varken Algot eller mamman klagade så mycket över det :)

Tog en bild på Algot nyss och han ser så stor ut på den bilden, han ser inte ut som en "bebis" längre utan nu ser han ut som en stor pojke <3

Igår komme min lillebror hit med deras "lilla" hund chip, vi ska vara hundvakt nån dag och Algot och han verkar gilla varandra :)



Finaste lillprinsen <3

Kategori: Allmänt

Världens finaste pojke! Idag så var det äntligen dags för Algot att vara med i BB-nytt i norran :) det tog ett tag innan vi skickade in bilden men bättre sent än aldrig :)

Algot sov till 11 idag (med matpaus klockan 06.30) och nu vilar han igen. Han har varit väldigt trött i två dagar nu.. Får se om det fortsätter eller om det blir "som vanligt" igen :)



Natt nr 2

Kategori: Allmänt

Algot åt och somnade just efter 22 igår och nu har han ätit sin frukost och somnat om :) en gång ingen gång, två gånger en vana? Haha, man kan ju hoppas :) vi har verkligen världens finaste pojke <3 våran lilla älskling!




Lat?

Kategori: Allmänt

Oj så irriterande! Jag hade skrivit klart mitt inlägg och sen när jag skulle lägga till bilder så då försvann all text :/ iallafall så hade jag skrivit att Algot har varit väldigt trött idag, men det kanske inte är så konstigt eftersom vi varit på liten och stor. Man blir ganska trött av alla ljud, men roligt är det. Sen så provade vi att ge Algot lite potatis och vi gjorde missen att ge han den före han fått flaskan så han ville inte ha det, men jag ska prova igen imorgon. En liten stund efter han hade ätit så fick han en majskrok och det gick bättre :)

Mina pojkar sover så jag har lite tid över för mig själv ikväll, fördriver tiden i soffan och så ska jag starta en tvätt :) imorgon blir det full rulle :)

Wow!

Kategori: Allmänt

Algot åt vid 23.30 igår och väckte mig 07.35! Jag blev väldigt förvånad när jag tittade på klockan, trodde att den var typ 4-5 eller nåt sånt. Idag ska vi på liten och stor med farmor så det är nog bäst att vi vilar lite :)

Från mage till rygg :)

Kategori: Allmänt

Jag la Algot på mage på hans lekmatta och efter nån minut så började han luta mer och mer, tillslut förstod jag att han gjorde det med flit för sen sa det bara tjong så hade han vänt sig från mage till rygg :)


Effektiv morgon

Kategori: Allmänt

Algot vaknade vid halv åtta och ville äta så då var det bara att stiga upp och eftersom att jag hade ställt väckarklockan på nio så orkade jag inte somna om. Nu är klockan 09.39 och om 2 minuter tar jag ut sista plåten med kakor ur ugnen :) Japp, ni hörde rätt.. JAG (nattugglan) har bakat kakor FÖRE tio :)

Glad pojke

Kategori: Allmänt

Vi har en väldigt glad pojke som just nu inte vill sova, han vill bara ligga på sin lekmatta och testa nya ljud :) tänkte visa ett par bilder från dagen och sen tänkte jag passa på och önska er alla godnatt :)

Nu är det snart helg!

Kategori: Allmänt

Jonas slutar snart jobba och då har han helg, så nu väntar vi på att han ska komma hem. Eller rättare sagt så väntar jag på att han ska komma hem för Algot har somnat :) han blev nog trött av allt busande på den nya mattan.

Imorgon så blir det full rulle och sen så ska vi ha fredagsmys hela familjen <3

Nöjd pojke!

Kategori: Allmänt

Jag har sytt en lekmatta och den blev superfin! Men bäst av allt är att Algot älskar den! Sydde den klar hos algots farmor och farfar och sen la vi ner han på golvet och då blev det fart på han. Han tjoade och sprattlade och jag har aldrig hört han låta så mycket som han gjorde ikväll, han hade typ riktiga skrik och verkade samtidigt förvånad att det var han som lät och det såg väldigt roligt ut :)



Smart pojke <3

Kategori: Allmänt

Haha, imorse när Algot vaknade så var han jätteglad och log stort. Han var så söt så jag tänkte försöka få det på bild, men varje gång jag tog fram telefonen så såg han ut som bilden här nedanför..

Till slut gav jag upp.

Det går bra för mig..

Kategori: Allmänt

Jag har köpt tyg och klippt och nålat och sytt, men sen gick nålen av så jag får fortsätta en annan dag :) men det blir så bra, det blir riktigt snyggt!

Har en övertrött kille ikväll men nu har han ätit lite så nu hoppas jag han sover gott :)

Idag ska jag vara duktig!

Kategori: Allmänt

Jag fick en idé så nu ska jag snart fara till stan och köpa lite tyg och sen ska jag fara till mamma och börja sy. OM det går som jag vill så kommer det bli klart ikväll och i mitt huvud så ser det skitsnyggt ut så jag hoppas att det blir lika bra i verkligheten :)

Algot vilar lite nu så jag ska passa på och packa ihop allt vi kommer att behöva och sen så är det bara att fara när han vaknat. Oj oj så taggad jag är på att få börja sy, hoppas bara att tyget jag vill ha finns i stan. Annars får jag ta nåt annat och hoppas att det funkar det med.

Nä dags att sätta igång. Dagens bild blir en bild på den sötaste pojken i världen. Han låg på skötbordet och jag frågade om han hade bajs i blöjan :)

Hans svar:


Fullt minne

Kategori: Allmänt

Idag så blev jag tvungen att föra över alla mina bilder från telefonen till datorn för minnet var fullt. Jag hade tydligen 2435 bilder på min iPhone, men det är ju så lätt att använda den och den är ju alltid med när man behöver/vill ta ett kort :)

Idag så var jag och Algot iväg på Leos och träffade några andra mammor och bebisar från våran föräldragrupp och det var trevligt :) nästa träff blir om två veckor. Sen så var vi på stan en sväng och Jag köpte en tv till Algot. Nu väntar vi på att pappan i huset ska komma hem, han är saknad <3

Väntar...

Kategori: Allmänt

På att Algot ska vakna och äta sitt nattmål så att vi kan sova sen igen. :) jag har inte sovit än så jag hoppas Algot vaknar snart för nu är jag trött!

Godnatt

Snart är det helg igen!

Kategori: Allmänt

Idag har vi haft en väldigt lugn dag. Först tog vi sovmorgon och sen gick vi till grannarna och drack lite kaffe (jag drack kaffe och Algot fick sin ersättning) :)

Nu är det dags för sängen, när Jonas och Algot har fm så blir även jag mer trött :)

Tänkte visa er Algots dag i bilder :)

Bakar bullar

Kategori: Allmänt

Jag och Algot bakar bullar. Det går ganska bra hittills men Algot vill helst att jag ska prata och leka med han hela tiden, men det går ju inte.. Och när jag pratar med han då blir han så här glad :)

Så var det förmiddag igen!

Kategori: Allmänt

Men Algot sov rätt länge ändå.. Han somnade ca 22.30 och sov till 04.40 :) nu blir det ett par timmars sömn och sen ska vi se om jag och Algot ska baka bullar eller om vi väntar med det tills Jonas kommer hem :)

Imorgon så ska jag och Algot stiga upp samma tid som pappan i huset, klockan 02.50 ringer väckarklockan.. Vi ska nämligen ut på en liten turné Algot och jag :) har tänkt att vi ska åka buss till Luleå och hälsa på mina kollegor där, han inte träffat dom på länge så nu är det dax!

Nä, nu ska vi sova. Godnatt

Så var den här helgen slut..

Kategori: Allmänt

Igår var vi till farmor och farfar och umgicks med dom hela dagen, sen på kvällen ringde min lillebror och undrade om vi var hemma för dom ville hälsa på. Så då for vi hem och bakade muffins med apelsin och choklad (dom älskar dom muffinsarna) :) trevlig lördag och jag sov innan klockan var 23.30! Algot sov till klockan 6 och sen åt han och sov från 7-10 :)

Nu håller vi på att fixa till oss lite. Vi ska till min mormor och ta fyra generationer :)

Lägger ut lite bilder som vanligt :)