mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Nu hittade jag hur man gjorde :)

Kategori: Allmänt







Shopping med farmor!

Kategori: Allmänt

Idag har jag, Algot och farmor varit på stan och shoppat. Det blev 6 bodys, 3 par byxor, 3 pyjamas, en tröja, en stickad kofta och ett par mockasiner till Algot :) han kommer bli så stilig, men det är ju som man brukar säga: "allt klär en skönhet" :) 

Imorgon ska jag och Algot till Norsjö och sova där, vi ska till Malå över dagen och träffa min storasyster Jenny och hennes två döttrar och det ska bli väldigt trevligt :) har packat hela kvällen och snart är allt klart för avfärd, så det enda jag behöver göra imorgon är att göra mig och Algot klar och sen kör vi iväg mot Norsjö :) 

Ööö, dom har gjort om appen till bloggen så jag hittar inte hur man lägger ut foton, orkar inte leta så mycket heller, ska göra klart allt istället.

Godnatt!


Rutiner?

Kategori: Allmänt

Idag är det inga rutiner som gäller här i huset. Algot gör precis som han vill, och just nu så ligger han i sin säng och "pratar" med sig själv. Han har ätit mindre än han brukar så jag gissar att det kommer att bli en kort natt för han, men en lång natt för mig.. Men men, det är sånt som händer :) febern har iallafall försvunnit nu och det är ju positivt iallafall!

Nu ska jag försöka söva lilleman! Godnatt på er alla!

Hej jag heter Algot!

Kategori: Allmänt

Och jag blir jätteglad när mamma tar på mig min nya mössa :)

Ny mössa

Kategori: Allmänt

Har sytt min första mössa till algot, men den är lite stor just nu :)

Snart helg igen :)

Kategori: Allmänt

Äntligen är helgen nära, får bara hoppas att vi mår bättre imorgon. Algot har 37,9 i feber idag, och det är väl inte så jättemycket men det är den högsta feber Algot haft hittills så han är lite trött. Igår kväll så kände jag att det gjorde lite ont i vänster sida när jag rörde på huvudet och idag är det värre. Har ont hela vägen från nacken ner till höften (men bara på vänster sida) och det har medfört att jag har världens huvudvärk, så idag är det en lugn dag.. Gissar på att det "bara" är en liten låsning i musklerna typ vid skulderbladet som har utlöst det hela.. Får se om jag vågar lägga mig på spikmattan sen eller om jag försöker lösa det på annat vis.

Algot har iallafall sovit mycket inatt, han somnade ca 21 och sov till 06 och sen sov han från 7 till 10 :) men jag sov tyvärr inte lika bra.. Men men.. Får ta den här dagen som en vilodag :)

Godnatt!

Trött liten kille <3

Kategori: Allmänt

Klockan ett var vi på BVC, det var dags för Algot att få sitt 6 månaders vaccin. Han var så duktig och han har väl mått ganska bra efter sprutan, förutom lite lite feber. Hoppas febern inte blir värre än så här och så hoppas jag att han får sova gott inatt :) blev lite förvånad ikväll. Jag hade förberett mig på att han skulle bli lite ledsen när jag tog bort plåstrena, men han började tokskratta istället <3

Försökte baka kakor ikväll, men dom blev misslyckade.. Dom smakar väldigt bra men dom ser inte ut som dom ska. Jag lyckades få degen lite lös så dom flöt ut och blev brända i kanterna.. Ska prova baka dom någon annan gång och se om det går bättre då :)

Nu ska jag fortsätta se Chicago fire! Godnatt

Tiden går fort :)

Kategori: Allmänt

Det känns som om det var igår, men det har redan gått ett halvår :)

För 6 månader sedan vid den här tiden så hade vattnet gått och värkarna startat. Vågade knappt tro att dagen äntligen var här, dagen då två skulle bli tre :) Men så var det! Värkarna ökade ganska snabbt i styrka och vid elva så ringde jag till förlossningen och dom ville att vi skulle komma dit för en koll, så vi packade in våra väskor i bilen och åkte iväg. På förlossningen så fick vi komma in på ett undersökningsrum och jag kommer aldrig glömma fjärilarna jag fick i magen när barnmorskan sa "ni kommer att få barn idag" :) värkarna fortsatte hela dagen och jag satt ca 1 1/2 timme i duschen och sen skulle dom precis visa mig hur lustgasen fungerade när dom började misstänka att bebisen låg med rumpan ner, så iväg till ett rum där det fanns ett ultraljud och där konstaterade dom att rumpan var ner. Sen fick vi komma vill vårt rum igen där dom förberedde mig för kejsarsnitt och ca 40 minuter efter dom upptäckte att rumpan låg neråt så föddes våran lilla Algot! Jonas fanns vid min sida hela tiden och han gjorde verkligen ett bra jobb under förlossningen ;)

Algot växer så det knakar och han är världens snällaste pojke! idag kl 17.59 är det exakt 6 månader sedan Algot kom ut till oss <3

Mamma och pappa älskar dig Algot, och det kommer vi alltid att göra! <3

Godnatt!

Kategori: Allmänt

Dagen har vi spenderat hos farmor och farfar och idag fick Algot åka traktor för första gången :) vet inte vem som tyckte det var roligast, farfar eller Algot ? :D

Igår så fick vi bilderna från fotograferingen som jag å Algot var på förra veckan, och dom blev superfina! Sussie är så duktig! :) Jag kanske lägger ut nån bild här senare, men kanske inte :D haha!


Lägger iallafall ut några bilder från idag :) GODNATT!

Gåstol

Kategori: Allmänt

Vi har fått låna en gåstol av min mamma och än så länge så sitter han bara i den och ser ut som ett frågetecken men snart börjar han nog förstå vad som händer om han rör på benen :)


Algot är lite orolig inatt och har svårt att somna, så det blir nog en sen kväll för oss..

Godnatt


Lördag <3

Kategori: Allmänt

Nu är det helg och det gillas! Algot har haft lite feber dom senaste två dagarna, men nu är han feberfri! :) idag ska ska vi iväg till mormor (min mamma) och prova hennes gåstol och så ska vi umgås lite med dom :) Algot vilar lite nu och han var så mysig när han höll på att somna, han puttade bort Alfons (hans favorit när han ska sova) och tog tag i min hand istället <3

Nu ska jag hoppa in i duschen så kanske vi tar oss iväg nån gång :)

Mums!

Kategori: Allmänt

Algot tyckte att det var väldigt gott med gröt och katrinplommonpure :)

Lång dag

Kategori: Allmänt

Dagen började med att jag och Algot for på liten och stor :) när vi hade varit där så for vi hem och då började baket! Idag har jag bakat en kladdkaka, kokostoppar och schackrutor :) hade inte smakat schackrutor förrän idag och jag blev förvånad över hur enkla och goda dom är.. Absolut inte sista gången jag bakat dom!

Nu ska jag sova. Är trött efter förra natten. Algot somnade om vid fem, men sen sov han väldigt oroligt fram till nio så mamman i huset sov inte heller så bra.

Pigg pojke

Kategori: Allmänt

Trött mamma.. Det blev inga byxor, var för trött för att fatta hur jag skulle fästa mudden :) Algot har vaknat nu och är pigg som en mört.. Han sov jättemycket igår men jag hade hoppats att han skulle sova lite längre än till fyra, men men..

Tror bestämt att lilla gossen håller på att somna igen :) han ville nog bara ligga bredvid mamma.

Bilden är från igår, Algot somnade i väntan på maten :)
Godnatt igen..

Godnatt.. Snart iallafall :)

Kategori: Allmänt

Har startat en tvätt och bakat kärleksmums och bestämt mig för att imorgon SKA jag baka schackrutor, dom ser så goda ut, men jag har varken smakat dom eller bakat dom förut. Nu ska jag sy klart Algots byxor och sen så ska jag hänga tvätten och sen äre godnatt! Jag och Algot hade tänkt på liten och stor imorgon och på onsdagar så är det kl 10, så då blir det lite halvtight om tid om vi sover till 9.30 som vi brukar (och ibland längre än så) :) jag har nog råkat glömma Algots favoritleksak någonstans i helgen :/ den är borta och jag vet att jag hade med den till bureå i lördags så nu har jag skickat både mamma och Sussie om jag har glömt den där nånstans.. Men den var inte hos mamma :/

Nä, nu blir det en kamp mot symaskinen.. Godnatt

Hej farmor!

Kategori: Allmänt

Farfar är här nu och när han ska fara så skickar jag en kaka till dig, skriver det här så vet du att kakan är din :) idag så har jag lekt på min lekmatta, låg tillochmed på mage utan att bli arg och det var roligt att leka.

Många kramar från Algot

Man blir så glad

Kategori: Allmänt

Av att vakna bredvid den här sötnosen! Mamma och pappa älskar dig!

Namnsdag nr 2

Kategori: Allmänt

Idag hade Algot sin andra namnsdag :) han heter Karl Algot Stellan och idag den 14 oktober så var det Stellan. Vi började dagen med ett besök på liten och stor och efter det så for vi till farmor och farfar :) Algot fick ett paket med jättefina kläder i och han gillade verkligen kartongen..

Borde sova nu för jag är väldigt trött, men Algot sover och då finna det så mycket annat som jag vill hinna med.. Men jag tror faktiskt att jag ska lyssna på min kropp och sova lite nu :)

Godnatt på er alla <3

Suck..

Kategori: Allmänt

För pigg för att sova och för trött för att orka lämna sängen. Algot sover oroligt och vaknar flera gånger i timmen och jag vill inte att han ska vakna och bli ledsen och gråta så han väcker Jonas, så därför har jag lite svårt för att slappna av just nu. Tredje natten som han sover oroligt dom första timmarna och sen sover han bra :) eller ja, jag hoppas att han sover bra även inatt.

Ska försöka ta mig till köket och förbereda en flaska till Algot :) godnatt

Söndag igen!

Kategori: Allmänt

Min lillebror fyllde 21 år igår så idag har vi varit dit för att fira han :) igår var Algot hos fotografen och han var så duktig :) det kommer bli jättebra!

Algot är en uggla idag :) sötaste ugglan på denna jord!

Som vanligt blir det lite text och mycket bilder :) här kommer en bildbomb från helgen :)



Bildbevis

Kategori: Allmänt

Algot fick prova en gåstol igår när vi var hos mormor :)



Trött mamma

Kategori: Allmänt

Men väldigt pigg pojke.. Vi har varit till stan idag och träffat några andra mammor från våran föräldragrupp :) sen for vi på mitt jobb och där fick Algot lite mat och sen for vi till min mamma och där var det min tur att då lite mat :)

Just ja! Först av allt så var jag hos frisören klockan 11, hon klippte bara topparna och sen klippte hon upp det lite :) jag är nöjd, det är fortfarande långt! Hon var lite imponerad på att mitt hår var i så bra skick, det var inte så slitet trots att det var 8 månader sen jag klippte mig sist :)

Nu ska vi försöka med lite mer mat och hoppas att han får sova lite sen :)

Godnatt

Full rulle..

Kategori: Allmänt

Algot har faktiskt blivit bättre i näsan, han är inte alls lika tät nu och han är lite piggare. Kan vara all sömn igår som gjorde susen, får iallafall hoppas på det. Imorgon blir det full rulle! först så ska jag till frisören klockan 11 och sen så ska jag vara i stan klockan 13, så det blir lite tight men det borde gå. Jag har packat ihop och förberett allt som jag ska ha med mig så det borde inte bli några problem :) Men som vanligt så vet jag inte hur jag ska klippa mig.. När jag väl sätter mig i frisörstolen så brukar det bli samma vanliga frisyr, men vi får se.. Den här gången ska jag försöka att inte ta så mycket på längden, jag har ju fått väldigt långt hår på sista tiden och det trivs jag med. Men samtidigt så gillar jag frisyren som jag "brukar" ha :) 
 
Nä , nu orkar jag inte skriva mer.. Tänkte starta en tvätt och göra lite annat innan jag lägger mig, men nu ser jag ju att klockan är ganska mycket.. suck.. det är bara att rappa på och sen gå i säng så att jag hinner sova lite :)
 
Det blir inga nya bilder idag eftersom att jag bloggar från datorn och där har jag bara "gamla" bilder, men det kanske duger det också? 
 
Godnatt
 
 
 
En liten Algot, det är knappt man kommer ihåg att han har varit så där liten : ) 
 
Den här bilden är från Alvas dop den 18/5, Algot var nästan en månad :)
 
Den här bilden är från midsommarhelgen i Piteå, här var han nästan två månader gammal.
 
Här var vi med husvagnen i Sundsvall, Algot var tre månader gammal.
 
På den här bilden var han ca fyra månader, han växer så det knakar :)
 
Stora killen! Nästan fem månader gammal på den här bilden, det är den nyaste bilden som är inlagd på datorn :) 
 
 
 
 
 

Förkylning på g?

Kategori: Allmänt

Algot har varit lite snorig ett par dagar och det verkar inte bli bättre :/ det verkar inte bättre än att han har som första förkylning på g och jag hoppas verkligen att det går över fort.. Han sover väldigt oroligt, han vaknar då och då, och då är han jätteledsen :( han är väldigt kramig och "mammig" men det gör ingenting :) han har Ingen feber än iallafall så jag hoppas att han slipper det.

Nu ska jag lägga mig och sova så att jag hinner somna innan lilleman ska vakna. Godnatt

Söndagskväll igen

Kategori: Allmänt

Jahapp! Så var även den här helgen slut :/ men det har varit en trevlig helg, en väldigt lugn helg :) igår var vi hos Algots farmor och farfar och idag komme dom till oss och fikade lite. Vid sju tiden ikväll så for jag, Jonas och Algot till stan för att handla lite och det slutade med att vi råkade köpa Första julklappen till Algot :) vad det var får ni veta den 24 december ;)

Hihi, nu blir det bildbomb som vanligt ;)

Fredagkväll!

Kategori: Allmänt

Nu har pappan i huset helg så nu blir det fredagsmys med kanelbullar, misslyckad banankaka och Wallander :)

Gjorde om bilden som jag la ut i morse, gjorde den svartvit :) visst är han underbart söt våran gosse?

Glad sötnos

Kategori: Allmänt

Man blir så glad och varm ända in i själen när man möts av ett sånt här fint leende tidigt på morgonen :)


Trött kille

Kategori: Allmänt

Algot har ätit frukost och nu är han lite trött igen :) medan han vilar så tänkte jag börja med bulldegen så nu har jag inte tid att skriva här, men jag lägger ut en bild på fina killen!

Hahaha!

Kategori: Allmänt

När Algot leker så gör han det fullt ut :) han har varit väldigt "pratsam" och aktiv idag. Han snurrar runt i sitt babygym och ikväll lekte han orkan igen, den här gången körde han fast lite så han blev väldigt arg :) sen så köpte vi en massa ringar som man kan bilda kedja av (och massa annat) på barnens hus igår och han gillar verkligen att leka med dom också :) men jag förstår han, för dom är färgglada och går bra att tugga på!

Imorgon tänkte jag baka bullar så att det finns i frysen, det är ju trots allt kanelbullens dag på fredag och då måste man ha bullar :) kanske händer att jag gör några krämbullar också, det beror på hur bra det går att baka bullar ensam med Algot :)

Idag så var jag till stan och fikade med Maria och Hugo. Det är så roligt att träffa dom och det skiljer ju bara en vecka mellan Algot och Hugo :) Dom växer så fort båda två! Tiden springer verkligen iväg, och i slutet av denna månad så har jag och jonas varit föräldrar till världens goaste pojke i 6 månader, ett helt halvt år.. :) våran lilla prins, den finaste som finns! <3

Bildbomb från idag :)

Ska bara...

Kategori: Allmänt

Ikväll är jag som Alfons Åberg, jag ska bara.. Idag var det tänkt att vi skulle äta köttbullar till middag, men så blev det inte utan vi for till stan och köpte gardinstång till toan uppe och sen så handlade vi lite på Coop :) och eftersom middagen inte blev gjord så måste jag göra den nu istället så att Jonas har någon matlåda (men jag har ändrat menyn) Så nu ska jag "bara" göra lite köttfärssås och spaghetti och sen ska jag sova! Algot har varit ledsen och kramig ikväll så jag har inte kunnat göra så mycket överhuvudtaget ikväll, men nu sover han :)