mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Algot läser

Kategori: Allmänt

Algot sitter och läser i sin nya bok :) han tycker att den är jättespännande!

Algot är sötast i världen!

Kategori: Allmänt

I mina ögon iallafall <3

Väntar på mormor

Kategori: Allmänt

Och då passar vi på att ha det mysigt :) Algot var lite hungrig, han kom åt min näsa och tyckte att den verkade god!

Låter bilderna från den senaste timmen tala för sig själv ;)

Tisdag

Kategori: Allmänt

Idag har vi gått totalt 8 km och det känns ganska skönt att ha kommit igång med promenaderna igen :) efter den andra promenaden så for vi till farmor och farfar en stund. Farfar och Algot tittade på hockey och Algot var verkligen inne i matchen ett tag :)

Algot måste vara sötaste pojken jag någonsin sett, vår älskade bebis som växer så det knakar! <3

Stora killen!

Kategori: Allmänt

Algot har hittat sina fötter! Och nu vill han knappt släppa dom :)


Gokväll!

Kategori: Allmänt

Idag så har jag och Algot varit i stan på besök hos Maria och Hugo :) vi åt lunch och sen tog vi en promenad och surrade massor :) Algot och Hugo var snälla nästan hela tiden och vid ett tillfälle när Algot blev lite ledsen så sympati grät Hugo :)

Hej farmor och farfar!

Kategori: Allmänt

Kolla vad söt jag är :)

Skönsång

Kategori: Allmänt

Har en son som sjunger lite för mig nu på morgonen :) han sjunger Aaaaaaaånnnnnewaaaaaaaaah i olika tonfall och sen ibland stoppar han dit nävarna och gurglar lite :)

Det ser ut ungefär såhär:

Det bästa jag vet just nu..

Kategori: Allmänt

..Är att slita mamma i håret, men hon är inte håröm så det gör ingenting /Algot


Vad hände?!

Kategori: Allmänt

Algot somnade ca 00.40 och sen väckte han oss 07.15! När han hade ätit så tyckte jag att det var lika bra att stiga upp så då gjorde jag det. Åt lite frukost och sen så tog jag en promenad med vagnen :) 5 km blev det. Nu har jag bestämt mig för att testa shape-up appen några veckor och räkna allt jag äter och motionerar, har ca 6 kg kvar tills jag är på min inskrivningsvikt så jag vill ge det ett försök. Jag sa att jag vill nå inskrivningsvikten innan april och det borde ju inte vara helt omöjligt tycker jag!

Nu blir det tidig lunch med Sigvard :)

Hahaha!

Kategori: Allmänt

Det jag tänkte skriva i förra inlägget var att vi har en mycket busig pojke ikväll! Han vill absolut inte sova, utan ligger och sparkas, fäktar med armarna och "pratar" i massor och bryr sig inte ett dugg om att klockan är mitt i natten..

Hoppas på lite sömn inatt men än så länge verkar det inte lovande.. Eller vänta nu.. Nu blev det tyst :)

Godnatt

Busig pojke! <3

Kategori: Allmänt

Jag tänkte försöka bli bättre på att skriva lite här på bloggen, men eftersom att en bild säger mer än 1000 ord, så tänkte jag strunta i att skriva så mycket och lägga ut ett gäng bilder istället så kan vi ju låtsas som om jag har skrivit massor.. eller hur?! ;)



Gäääääsp!

Kategori: Allmänt

Är riktigt trött nu, men tänkte vänta tills tvätten blir klar så att jag kan hänga upp den och sen starta en ny maskin :) ska tvätta i sinne nu ett par dagar så att mamma har lite att göra nästa gång hon kommer hit (hon frågar alltid om vi har nån tvätt hon kan vika, för det gjorde alltid våran mormor när hon kom till oss. Hon satt alltid och tittade på glamour och vek tvätt).

Imorgon ska Jonas till Fällfors på nån mässa och då tänkte jag passa på å baka lite gott :) fick hem ett nytt nummer av hembakat idag och det är alltid aå mycket gott i den, men jag tror att jag ska göra världens godaste muffins (apelsin och choklad) och sen så kanske jag ska byta gardiner i köket! Det är på tiden, för jag har fortfarande inte bytt bort julgardinerna.. Hihi, men mina julgardiner är röda med vita prickar på som dom är inte så juliga..

Nu hör jag att maskinen centrifugerar så nu är det snart dags att gå ner :)

Godnatt!


Algot 4 månader!

Kategori: Allmänt

Idag är det 4 månader sen våran sötnos kom till världen :) tiden springer iväg och det är knappt man hänger med. På onsdag ska Algot vägas igen och jag tror att han ökat ordentligt den här gången :)

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Nä, jag ska snart försöka sova igen men just nu är jag som Alfons Åberg.. Ska bara.. :) ska bara göra klart lite mat så att det finns nästa gång Algot vaknar och är hungrig.

Algot vaknade ca 01.30 och var hungrig och när han hade ätit klart så somnade han och jag hade just precis lagt han i sin säng när jag hörde ett konstigt högt ljud. Några sekunder senare hörde jag samma ljud men ännu högre och det lät som en lastbil eller nåt. Algot vaknade till lite men jag lyckades få han att somna innan han hade vaknat ordentligt. Ljudet fortsatte med jämna mellanrum så jag gick till fönstret och kollade ut och vad tror ni jag fick se? Jo, dom sätter ut plogpinnar och ljudet jag hörde var varje gång dom borrade för att sätta ner pinnen, kollade på klockan och då var den 02.10.. Tur att Algot är duktig och rätt så van "oljud" :)

Nu ska jag lägga mig ner och snarka ikapp med Algot, Jonas ska snart stiga upp för att göra ett sista arbetspass före helgen :)

Jag känner mig väldigt lycklig lottad! Jag har min stora prins och min lilla prins och dom gör mig lycklig båda två ;) jag har verkligen haft tur som fått så fina prinsar <3

Torsdag

Kategori: Allmänt

Algot fortsätter att vakna tidigt den här veckan.. Ska bli spännande å se ifall han sover som en stock till 6-7 tiden nästa vecka eller ifall förra veckan bara var ett undantag :)

Hej farmor!

Kategori: Allmänt

Skickar en kram till dig!

Japp!

Kategori: Allmänt

Idag vaknade han och var jättehungrig före Jonas skulle upp och det var ju mindre bra, men det går inte göra så mycket åt. Nu sover han iallafall igen och jag hoppas att han sover länge nu, för mamman i huset är lite trött. Igår kväll så fixade jag ordning i gästrummet uppe så att det skulle vara klart till idag, för senare idag så kommer mormor på besök och hon ska sova här en natt :)

Nu ska jag också sova, Algot sover och då gäller det att passa på :)



Dagens sötnos :)

Kategori: Allmänt

Han är världens underbaraste pojke <3

Hmm

Kategori: Allmänt

Algot har börjat sova längre på nätterna nu och det började han med för några veckor sedan. Förra veckan så satt jag och funderade lite medan jag ammade och nu i veckan så får vi se om jag har "rätt" :) jag började iallafall tänka på Algots sov och mat tider på natten och Jonas arbetsschema.. Kommer Algot att ändra sin "mat och sovklocka" efter Jonas arbetstider eller kommer han att äta och sova på samma sätt oavsett om Jonas jobbar förmiddag eller eftermiddag? Förra veckan jobbade Jonas eftermiddag och då åt Algot nattmålet någon gång mellan 23-00.30 och sen sov han till 6-7 tiden, sen åt han igen om somnade om till 10-11. Idag är det måndag och Jonas har förmiddag och första dagen verkar min teori stämma iallafall, får se hur resten av veckan ser ut. Tror att Algot åt vid 22.30 igår och sen somnade han direkt, han sov tills 03.32 (vaknade typ max 2 minuter efter Jonas hade farit) och nu har han ätit och sover igen. Jonas hade kollat in i sovrummet innan han for och då sov Algot fortfarande.

Får fortsätta med mina funderingar lite senare i veckan, nu ska jag sova för jag får snart besök. Ett av mina kusinbarn kommer hit när hon slutat jobba (08.15), vi ska äta frukost, surra lite och sen ta en promenad så det är nog bäst att jag sover lite till, hoppas Algot sover tills väckaren ringer :) godnatt/godmorgon!

Hihi :)

Kategori: Allmänt

Algot har alltid varit duktig på att sparka bort täcket/filten när man lagt den på han och så hade han även gjort nu på morgonen. Jag gick till köket och efter en stund frågade Jonas om jag hade lagt över filten igen, men det hade jag inte. Så enda förklaringen är att Algot har sparkat på sig filten igen :) antingen frös han eller så ville han ha nåt att tugga på :)

Äntligen fredag!

Kategori: Allmänt

Jonas är ledig idag så både jag och Algot är nöjda! Jag och Algot ska snart ta en promenad med vagnen och Jonas ska hjälpa en kompis så det blir våran fredagkväll :) känns faktiskt riktigt skönt att bara vara hemma och ta det lugnt. Algot sov väldigt mycket igår så jag hann storstäda sovrummet och vika bort all tvätt innan Jonas slutade jobba :) nu ska jag ge sonen mat och sen ska vi göra oss klar för promenaden!

Ha en underbar fredagkväll!

Godmorgon

Kategori: Allmänt

Jag är galet trött idag, men det gör ingenting för jag har världens finaste pojke här bredvid mig :)

Torsdag

Kategori: Allmänt

Haha, jag trodde typ att det var måndag eller tisdag, men det är ju redan torsdag och Jonas jobbar sista passet innan helgen :) ska bli skönt med helg (säger jag som är ledig hela veckorna).. Algot saknar sin pappa på kvällarna och det märks för han har varit väldigt ledsen och "mammig" varje kväll den här veckan.

Nu ska jag fortsätta lite här hemma, har en del projekt på g :)

Gokväll!

Ny keps!

Kategori: Allmänt

När jag såg den här kepsen på lindex hemsida så kunde jag inte låta bli.. Den är så fin! :)

Algot är duktig :)

Kategori: Allmänt

Han kan göra TRE saker samtidigt :)
På den här bilden så kliar han sig bakom örat, suger på näven och håller i nappen :)

Algot vill skicka en hälsning

Kategori: Allmänt

Till sin farmor som idag har sin första arbetsdag efter sommarlovet!

Muffins till mamman :)

Kategori: Allmänt

I våran frys finns det oftast bullar eller muffins och det är ju bra att hitta ifall man får nåt besök, men nu när jag ska vara mjölkfri så blir jag utan. Därför kan det vara bra att även ha nåt mjölkfritt alvernativ i frysen, så ikväll har jag bakat mjölkfria chokladmuffins :)

Tror att jag ska starta en film snart, Jonas är nog inte färdig förrän om nån timme så det var tur att vi vilade tidigare idag :)

I torsdags så fick Algot ett jättefint förkläde av en av Jonas fastrar så idag försökte jag fota det :) men det var lite svårt då Algot hela tiden försökte stoppa det i munnen :D tänkte även lägga ut en bild på när Algot pratade med farmor i telefonen. Han höll tillochmed i luren helt själv, men han sa inte så mycket utan lyssnade mest på när farmor pratade :)

Vila!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag och Algot vila lite så vi orkar vara vaken då pappan slutar jobba :) Algot sover redan så jag ska göra han sällskap och sen kanske jag ska baka mjölkfria muffins :)

Mjölkfritt

Kategori: Allmänt

När vi kom hem från nolia i torsdags så provade vi att ge Algot ersättning igen, men den här gången var det Nan h.a som skulle vara bättre mot känsliga magar (BVC ville att vi skulle testa den eftersom att semper som vi provade först är väldigt "vass" mot känsliga magar). Jag ammar fortfarande men vi ville börja ge lite ersättning på kvällarna så att algot skulle bli mer mätt, han har blivit mer och mer hungrig på kvällarna och då är det inte alltid det räcker med bröstmjölk. Två timmar efter vi hade gett han ersättningen så kräktes han massor, det bara forsade och han fortsatte kräkas. (Kan ju tillägga att sist vi gav han ersättning så kräktes han oavsett vad han fick i sig under ett och ett halvt dygn). Efter 50 minuter hade det inte lugnat sig så då ringde jag 1177 och dom sa att vi skulle prova ge han vatten och sen skulle jag amma jättelite och om det inte funkade så skulle vi åka in till akuten. Det funkade inte så vi for in. Väl där så fick vi en sköterska som för det första bara pratade om sina erfarenheter med sina egna barn och att Algot inte alls såg ut att vara känslig mot kmpi (komjölksprotein) och att det var ingen fara, barn kräks ju när dom är små osv.. Hon frågade tre gånger om jag ammade och när vi hade förklarat för tredje gången varför vi gett han ersättning så ville hon att vi skulle ge han lite mat, så då gjorde vi det (sen gick hon iväg). Det tog inte många minuter innan han började kräkas igen och när hon kom in i rummet igen så sa hon "men?! Har han fått magsjuka?".. Jag trodde att jag skulle få damp, så vi förklarade en gång till hur det var förra gången och då gick hon och ringde läkaren och han tyckte att vi hade lite för långt hem så vi skulle få stanna över natten ifall han fortsatte kräkas. Algot åt några mål utan att kräkas och sen började det om igen så vi blev kvar en natt till. Läkaren som jobbade på barnavdelningen fredagen sa att Algot mest troligt är allergisk mot kmpi så därför ska jag vara helt mjölkfri och Algot får även mjölkfri ersättning så att han ska få i sig mat så han blir nöjd. Vi fick fara hem på lördagen och första dygnet så sov Algot mest hela tiden så nu är även jag lite piggare (blev dyngförkyld i onsdags så jag har varit helt slut).

Personalen på barnavdelningen är helt underbara! Dom kommer in vid varje skiftbyte och presenterar sig och sen så är dom så trevliga och vänliga. Man känner sig trygg när man är där :) imorse ringde dietisten och informerade om vad jag ska hålla utkik efter när jag läser innehållsförteckningar osv så nu tror jag att det kommer gå hur bra som helst att vara mjölkfri..

Nu ska jag väcka mina älsklingar som ligger och sover. Jonas börjar om att jobba idag. Hoppas ni får en trevlig dag :)


Tandsprickning?

Kategori: Allmänt

Googlade lite och hittade en sida på internet där det stod 5 tecken på tandsprickning och Algot visar 4 av 5 tecken. Det enda som jag inte tycker stämmer är att han skulle vara mer gnällig och mammig/pappig, men allt Annat stämmer.. Han dreglar mer och kan kör in hela näven i munnen (ofta), han verkar lite svullen och så gillar han att tugga på kläderna och äter inte som förut. Ja, vi får ju se vad som händer framöver men jag blir nog inte så förvånad om det skulle dyka upp en liten tand snart :) måste ju köpa en tandborste till han också, så finns det här hemma när tänderna väl börjar dyka upp.

Idag ska vi fara på nolia, det ska bli spännande :) nu ska vi snart väcka upp pappan som sover, men först ska jag fika klart :)

Jag förstår fortfarande inte hur Algot kan vara på så bra humör så här tidigt på morgonen :)

Stora killen!

Kategori: Allmänt

Han växer så det knakar! Våran lilla prins är nu 64 cm lång och väger 6210 gram :)

Vi har ätit middag hos farmor och farfar idag, surströmming blev det men jag åt korv och potatis istället, vågar inte äta så mycket surströmming nu när jag ammar. Imorgon blir det nolia, det ska bli intressant och se hur det går med barnvagnen, det kan ju bli lite trångt där men det ska nog gå bra ändå. :)

Haha!

Kategori: Allmänt

Skulle ge Algot lite näsdroppar (koksalt) inatt och just när jag stod och siktade för att träffa av näsborren så sparkade han till och lyckades träffa mig mitt på hakan :) jag var inte riktigt beredd på det och inte Algot heller, vi blev nog lika förvånade båda två.

Idag ska vi till BVC för att väga och mäta Algot så nu är det dags att sova lite till och jag hoppas att Algot sover tills väckaren ringer så kanske vi tar oss upp i tid :)

Godnatt

Busig pojke

Kategori: Allmänt

Inatt har Algot inte sovit mycket. Från klockan 03.30 har han mest legat och jollrat och ibland jollrat argt när tutten ramlat ut och han har ätit (och bajsat) massor. Sen så har han börjat spotta ut tutten för att istället köra in hela näven i munnen, men på natten och när han är trött så är det tutten som gäller :)

Det är varmt idag så det kan vara därför han är lite gnällig. Tror vi ska fara iväg och handla lite senare idag så får han sova i bilen :)

Framkallning

Kategori: Allmänt

Nu har jag valt ut dom bilder som ska framkallas och jag blev nästan förskräckt när jag såg hur många det var.. :) 215 bilder har jag valt ut, men jag gissar på att jag har tagit över 2500 bilder sedan Algot föddes så egentligen blev det ju inte SÅ många :) Nu ska jag bara kolla vart jag ska framkalla dom :) 
 
Tänkte lägga ut några fler kort från lördags dop :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vila

Kategori: Allmänt

Jag och Algot ska vila lite nu. Det är varmt ute och vi har sovit dåligt inatt så då behövs det en liten paus mitt på dagen för att man ska orka med resten av dagen :)

Visst är han fin våran lilla sötnos?

Godnatt

Kategori: Allmänt

Nu är vi hemma efter helgen i Norsjö och jag har lagt in alla bilder från dopet på datorn så nu ska vi sätta oss och välja ut bilder som ska framkallas :) det är inte bara bilder från dopet som ska framkallas, utan bilder från Algots födelse och hans första månader :)

Idag fick vi en idé om Algots framtida "lekrum" och jag längtar tills vi kan börja förverkliga våra idéer! Det kommer bli så himla bra :)

Nu blir det godnatt!

Lägger ut lite bilder från helgens dop :)

Nu är han döpt!

Kategori: Allmänt

Algot har blivit döpt idag och han var väldigt duktig hela dagen :) han har fått mycket fina presenter idag och han är väldigt glad över alla snälla människor som har firat han idag :) jag höll på att skratta ihjäl mig i kyrkan Idag. Jag, Jonas och Algot stod framme vid prästen och just innan han skule få vattnet över huvudet så började det smattra i baken och det ekar inte lite i en stor kyrka kan jag säga :D
 
är hos Peter och Sarah och har stulit deras iPad för en kort sekund. Algot har provat sin nya bumbo babysitter som han fick idag och jag tror att han gillade den! Har tillochmed lyckats få med han på bild när han sitter i stolen (är inte så teknisk när det gäller såna här nymodigheter ;)
 
 
 
 

Chockad!

Kategori: Allmänt

Jag är helt chockad! Algot åt vid tolv och somnade direkt och son sov han tills 06.08! Hemma vaknar han alltid vid tre-fyra tiden, men inte i när vi sover i husvagnen. :)

Nu ska jag göra mig klar för att fara till bastuträsk och hämta världens bästa Ylva! :)

Försöker inte ens lägga ut en bild eftersom att jag inte har något bra internet här. Ska försöka uppdatera med bilder lite senare under helgen :)

Kan inte sova..

Kategori: Allmänt

Jag är lite för trött så kroppen vill inte riktigt slappna av. Ingenting är packat inför imorgon men jag hoppas att vi inte glömmer nåt ändå. Jag har försökt lägga allt som vi ska ha med oss i en hög så att vi inte ska glömma det :D på fredagmorgon 08.35 kommer Ylva, klockan 10 ska jag träffa kantorn och senare den dagen ska vi träffa prästen.. Full rulle.

Nu säger jag godnatt!

Lägger ut en bild på en trött Algot <3