mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Marknad i burträsk

Kategori: Allmänt

Hela den här dagen har gjort mig slut så  jag orkar inte skriva så mycket, men jag visar lite bilder istället :) 







Heeelg

Kategori: Allmänt

Så skönt med ledig helg och den här helgen har varit väldigt rolig och trevlig och den är ju inte ens slut än! :) igår så jobbade vi, men efter jobbet så tog vi bussen in till stan och hade kul på stadsfesten, vi såg Magnus uggla och han var kanon! Algot var hos mormor :) 
Idag så har vi varit på stadsfesten och Algot fick åka en karusell (pariserhjulet med mig och kusin Cailey) och sen har vi umgåtts med min syster och hennes döttrar Caroline och Cailey och carros kille :) 










Tuffa killen!

Kategori: Allmänt




Igår när Algot lekte så hade han svårt att bestämma sig för vad han skulle göra och då blev det så här..

Han åker på släpen samtidigt som han kör :)

Igår till efterrätt åt vi mjölkfri marängswiss och jag tror att Algot är väldigt medveten om vas mjölk gör med hans mage, för även om vi sa att han fick äta grädden och glassen så sa han "aaaaaa" och klappade lite på magen. Han ville inte äta även om vi sa att det var mjölkfritt :) han smakade några maränger med chokladsås och sen va han nöjd :)


Stor kille!

Kategori: Allmänt

Algot är lite för stor för babygungan, han fastnar när han ska lyftas ur den. Men då var det ju tur att gungställningen har fler gungor :)




Enkel och GOD kaka!

Kategori: Allmänt

I måndags så bakade jag den enklaste kakan någonsin. Man smälter 150g margarin, ta av kastrullen från plattan och tillsätter 1,5 dl strösocker. Rör i ett ägg och sedan 2 dl kokos och 2 dl havregryn. Klicka ut smeten i 20 aluminiumformar och tryck försiktigt ner en bit choklad. Grädda i 175 grader i ca 15 minuter :) 

Jag gjorde två olika sorter, en med center och en med jappchoklad :)


8 år

Kategori: Allmänt

Idag är det 8 år sedan jag förlorade världens bästa vän. Jag satt på conventum i Örebro på min skolavslutning när jag fick meddelandet om att Emelie hade tagit sitt sista andetag. Min fina Emelie som alltid hade kloka råd att ge, hon som alltid fick mig att skratta så att tårarna sprutade. Hon var så full av liv och sen så fanns hon inte längre. Älskade finaste Emelie! Hon finns inte här på jorden längre, men hon finns inom oss. Mina minnen finns alltid kvar <3




Tuff dag

Kategori: Allmänt

Idag for jag och Algot till stan och skulle göra några ärenden. När vi hade varit på stan en stund ringde en kollega och vi hade tidigare under dagen pratat om att fara och fika på stigs, så då bestämde vi att vi skulle fara dit. Vi hann bara innanför dörren så kräktes Algot, på mattan.. Sa att det hade hänt en liten olycka och pekade på mattan och hon som jobbade sa att det var ingen fara och att dom skulle städa bort det, men det kändes hemskt att lämna det.. Sen lånade jag toan och.sen for vi igen, utan att fika.. Så nästa gång måste jag nog fila dubbelt som kompensation :D 

Algot har mått bra hela kvällen, men jag tyckte att han kändes varm då vi kom hem och då såg jag att han hade 38,7 i feber.. Han har iallafall ätit och druckit bra ikväll och han har varit lika busig som vanligt, kanske lite extra trött men det kan man ju förstå :) 

Nu ska jag sova.. Tror jag :)

Godnatt



Orkar inte

Kategori: Allmänt

Göra så mycket ikväll. När Algot hade somnat så la jag mig i soffan och där ligger jag kvar :) har letat smarriga recept och uppdaterat min "30 sorters
Kakor när jag fyller 30" lista :)

Förra veckan satte jag in lite bilder i en kollage ram och ikväll så satt Algot och pekade på bilderna :)



Nya stövlar!

Kategori: Allmänt

Jag och Algot var in på handelshuset idag och Algot köpte nya stövlar :) han hämtade dom och ville prova dom och sen sprang runt i butiken med stövlarna på och vägrade ta av sig dom :) 



Tjurskalle ?

Kategori: Allmänt

Algot är så trött men vägrar att somna! Vi ringde pappa och sa godnatt, och när jag la bort hemtelefonen sprang han och hämtade den och gav den till mig och gjorde farmors "läte", men då sa jag att farmor sover nog nu så vi kan ringa dit imorgon istället och då blev han nöjd för en stund :) 

Idag när han var hos farmor och farfar så ville han åka i sin skottkärra.. Och det fick han :) 


Sen så han han använt sin "kycke" ikväll. Det är nåt han verkligen gillar att göra :) men än så länge har han bara fått använda den inomhus. 


Ja jag är hopplös!

Kategori: Allmänt

Jag är tusen gånger värre än Alfons Åberg! Jag sov dåligt inatt och tänkte lägga mig tidigt ikväll, men Algot var så trött så att han inte orkade sova. Han ville bara kramas men absolut inte sova.. Och när han väl hade somnat så kom jag på att jag hade glömt nåt och sen efter det så var det nåt mer jag hade glömt Och så fortsatte det och helt plötsligt var klockan 23.20.. Men men, jag vet ju att två dagars ledighet väntar efter imorgon :) 

Algot lekte i lekrummet idag och så ropade han "mamma pappappapp" (mamma app app app) och när jag kom in i lekrummet så fann jag min son så här...

Legolådan var tömd över hela golvet :)