mammatillalgot.blogg.se

Den 23 april 2013 så föddes världens charmigaste pojke! Han heter Algot och hans föräldrar kunde inte vara mer stolta! :)

Stackars liten

Kategori: Allmänt

Algot vaknade just efter ett och sen har han varit vaken. Han verkar ha magknip och släpper riktiga brakfisar ibland, men sova är nog uteslutet inatt så nu sitter vi i soffan och tittar på stora maskiner. Algot får stanna hemma idag och så får vi hoppas att det är bättre imorgon. 

Måste kolla om det finns kvar nåt kaffe sen Jonas kokade innan han for. Kaffe lär ju behövas idag.. I mängder!

Slut på det roliga

Kategori: Allmänt

Nu är helgen slut och imorgon blir det jobb :) Algot har sovit hos farmor och farfar (natten till idag) och han var så trött ikväll. Han var ledsen för allt och den enda som dög var Jonas, han ville bara till pappa hela tiden. 19.45 så somnade han :) imorgon blir det en tidig morgon så det var bra att han somnade i tid. 

Jag och Jonas var i Luleå igår och såg euskefeurat och sen sov vi på hotell. Euskefeurat var jättebra! Jag har aldrig sett dom live förut och jag var väldigt imponerad av dom. Roligt var det dessutom :) vi satt näst längst fram så man såg och hörde allt.

 nä nu ropar sängen!

Godnatt





Full rulle på pojken när han fick komma hem till sina leksaker :) och vi startade en film som han fick i julklapp och han ville hela tiden springa fram till tv:n och peka som för att visa vad det var på tv:n. Filmen heter "stora maskiner" och han ville helst bara se den tillsammans med sin far :)



Haha

Kategori: Allmänt

Det var någon som blev väldigt glad när han såg sitt kök, så nu lagar han mat för fullt. :) han vill tacka farmor och farfar för alla fina klappar! 





Julafton

Kategori: Allmänt

Det har varit en underbar julafton med mycket bus för unge herr Andersson och han somnade i bilen påväg hem. När han hade somnat om i sängen så byggde vi ihop en av hans julklappar :) gissa om vi kommer att ha en glad gosse imorgonbitti?! 







Fredag!

Kategori: Allmänt

Nu startar min jobbhelg. Imorse hände nåt ovanligt.. Jag stängde av det första larmet och sen steg jag upp, jag snoozade inte som jag brukar göra och det innebar att jag hade längre tid på mig att göra mig klar och som i sin tur ledde till att jag nu står vid dörren - redo för jobb tio minuter före jag brukar måsta fara hemifrån :) 

Igår när jag skulle göra Algots flaska så hade jag smugit lite med det, jag hade hett i pulvret utan att han såg det. Han såg flaskan på bänken och bestämde sig för att hjälpa till, så han gick och hämtade pulvret och råkade tappa ut ca en msk och sen försökte han städa genom att dra händerna över golvet och sedan masa i det så pulvret for överallt på pojken istället för på golvet.. Det blev en dusch! :)

Ha en trevlig fredag!


Jobbelijobb

Kategori: Allmänt

Blev utringd på jobb imorse och jag hade inte sovit så mycket så nu är jag trött. Blir jobb imorgon också så nu blir det godnatt även för mig. Våran lille kille har haft en jobbig kväll för han var otroligt trött, så när han tillslut somnade så kom tröttheten.

Bild från igår, Algot klätterapa var i farten :) han är otroligt snabb på att ta sig upp ÖVERALLT! Sötaste killen i världen!


Ny vecka igen :)

Kategori: Allmänt

Enligt mitt schema och dom extrapass jag tagit på mig hittills så har jag 6 arbetspass kvar under 2014 :) sen väntar ett nytt år och förhoppningsvis mycket jobb :) 

I söndags så var det julgröt i bursiljum och vi var där. Algot var tomtenisse och han fick träffa tomten för första gången i år. 







Tomten va lite läskig men det gick rätt bra ändå :)
Algot har haft en jobbig dag idag och kvällen slutade med att han somnade på min arm <3 


Feber

Kategori: Allmänt

I förrgår kom febern, 9 dagar efter vaccinet. Igår hade han över 39 graders feber nästan hela dagen, det var bara efter förmiddagsvilan som febern va nere på 37,5 men annars har den varit hög. Algot vaknade för en stund sen och ville ha flaska så då fick han det och sen provade vi febern och den är fortfarande hög. 39,4. Han äter inte mycket, men han får rätt mycket välling och det går ner så det är ju bra. Hoppas febern försvinner snart, vet inte hur länge den kan sitta i efter vaccin. 

Hoppas vi kan somna snart igen. Algot är pigg men samtidigt trött och jag är nog bara trött. :) det blir en hemma-fredag idag, vi ska bara vänta på pappan i huset och sen ska vi mysa tillsammans hela dagen och kvällen <3 julgranen ska fram ikväll eller imorgon och en hel del julklappar ska slås in, sen ska även julkorten skickas iväg! 

Nu är det godnatt! 

Pepparkaksbak innan febern bröt ut :)


Sömn?

Kategori: Allmänt

Det har blivit väldigt lite sömn dom senaste veckorna, Algot har varit orolig och jag har inte kunnat somna. Igår fick jag lite migränkänning under kvällen så jag la mig rätt tidigt, somnade nog före halv tio igår.. Så nu ligger jag vaken och är pigg som en mört.. Jaja.. Så kan det bli ibland, somnar nog snart igen men just nu verkar det omöjligt.

13 dagar kvar till jul och Algots julklappar är helt klara nu, han får rätt många i år (men tror det blev färre än förra året) :) 

Första advent var vi hos en fotograf. Tredje gången vi varit hos henne och vi är så nöjda! Jag kan inte fatta att våran lilla pojke blivit så stor. :)




Man lär sig av sina misstag?

Kategori: Allmänt

Dom säger ju stt man lät sig av sina misstag.. Får bara hoppas att den här mamman också gör det! Skulle på toa och lämnade dörren öppen, Algot sprang iväg och det blev tyst, väldigt tyst. Knappt en minut senare kommer jag in i köket och där står Algot och håller i flaskan med matolja. Bevisen tyder på att han försökt dricka ur flaskan, för det är matolja i en rand hela vägen från halsen ner till magen. Dessutom så står pojken och stampar i oljan och skrattar! Tog av han flaskan och ställde den på bänken och tog sedan i pojken och bar han upp till duschen och duschade av han all olja och sen på med blöjan. Torkade upp oljan från golvet och började göra en flaska välling, vänder mig om och ser att Algot återigen håller i flaskan med olja och den här gången är det mycket olja han hunnit hälla ut, men han hann inte trampa i det den här gången. Släpper allt jag håller i och springer dit och börjar torka. Sen hör jag bara ett plask och ser att Algot hällt ut hela flaskan över sig.. Hade hett i 2 msk av pulvret + kallt vatten så han fick nog en liten chock.. Så.. In med pojken i duschen igen och sen städade jag undan allt medans han tittade lite på bamse.. 

Hoppas att mamman lärt sig att ställa sakerna lite längre in i fortsättningen och nästa gång jag är in på en mataffär ska jag kolla efter en oljeflaska med skruvkork!